V decembru 2018 sta bila na izmenjavi v Toulousu v Franciji Stanko Vorih in Gregor Sok. Povedala sta:

“Gostovala  sva na šoli EPLEFPA de Toulouse – Auzeville. Takoj po prihodu v hotel sva se srečala s koordinatorko te šole, Corinne Samouilla, ki nama je predstavila program in aktivnosti v času gostovanja.

Naslednji dan sva bila v predavalnici, študentom pri Angleščini sva predstavila Slovenijo, naravne znamenitosti in kulinariko. Pri Ekonomiki sva študentom predstavila kmetijstvo v Sloveniji. Po predstavitvi je potekala razprava in primerjava slovenskega in francoskega kmetijstva. Študentje so bili dobro pripravljeni s številnimi vprašanji.

Četrti dan najine izmenjave sva bila na sejmu, kjer so proizvajalci in kmetje iz bližnje in daljne okolice – regij predstavljali svoje produkte (česen, sire s plesnijo, meso in mesne izdelke – račja pašteta, žgane pijače – Armanjak, vina, jedi) in dejavnosti na kmetiji, s predstavitvijo živali, ki živijo na kmetiji. Na sejmu je potekalo veliko aktivnih delavnic za otroke in mladino.

Zadnji dan sva bila povabljena na zaključno prireditev v šoli, slavnostno podelitev certifikatov in listin (spričeval) vsem, ki so uspešno končali program izobraževanja.

Francija nama bo ostala v prijetnem spominu. Prijazni ljudje, dobra kulinarika, kljub takratnemu dogajanju v Franciji tudi prijetno predpraznično vzdušje. Zahvala gre tudi koordinatorki Corinne, ki se je zelo potrudila in naju zelo lepo sprejela.”