Naši štirje Erasmus+ študenti Ines Strelec, Ksenja Hronek, Lea Šimonka in Timotej Tamše so se 18. 4. 2022  odpravili na Tenerife in nam takoj po prihodu poslali prve utrinke z njihovega potovanja. Na Tenerifih so ostali dva meseca in tam opravljali praktično izobraževanje.

Kmalu po prihodu so preizkusili vodo v Atlantiku in sporočili, da je malce hladnejša in bolj valovita kot naš Jadran.

Naši študenti so se kot pravi živilci podali na ogled plantaže banan, kjer so lahko banane tudi degustirali. Ponudili so jim tudi bananino vino (fermentirana sadna pijača iz banan), kruhke z različnimi nadevi (koriander, banana, pasjonka), bananin žele in kis z okusom manga. Svojo ekskurzijo pa so zaključili z obiskom plaže.

     

Poslali so še nekaj utrinkov, s katerimi so prikazali, kako preživljajo svoj prosti čas. Po slikah sodeč, so uživali! Na raziskovanje otoka so se včasih odpravili z najetim avtomobilom, včasih pa za avtobusom. Opazovali so delfine, obiskali Santa Cruz, Los Gigantes, Masco, naravne bazene, Loro park (tam slikali delfine in flaminge), si ogledali nacionalni park El Teide in v drugem poskusu osvojili najvišji vrh Španije, ki je ognjenik. Prvič pa zaradi vetrovnega vremena dostop ni bil mogoč. Videli so tudi znamenito zmajevo drevo (Dragon tree), hranili in jezdili kamele ter uživali v največjem evropskem vodnem parku (Siam park). Njihov komentar: »Bilo je noro dobro.«