Prakso sem opravljala v Checkin Atlántida Bungalows  na otoku Tenerife v Španiji v okviru programa Erasmus+. Potekala je od maja do julija 2019.

Za ta program sem slišala že v srednji šoli in me je vedno zanimalo kako to poteka in mi ni žal, da sem izkoristila priložnost za prakso v tujini. Ta izkušnja ti da veliko možnosti za napredovanje, tako v karieri in tudi v zasebnem življenju. Za to sem se odločila, ker sem želela opravljati prakso in živeti v tujini, izboljšati mojo angleščino.

Delala sem v restavracij in v baru. Moja dela so bila večinoma pobiranje krožnikov iz miz, čiščenje miz, poliranje pribora, priprava pogrinjka za kosilo,večerjo ali zajtrk, pranje kozarcev in zlaganje prtičkov.

V prostem času, sem šla na plažo in raziskovala Tenerife. Pogledala sem si Teide, Masco,  otok La Gomera, Loro Parque, Siam Park, glavno mesto Santa Cruz, La Laguno, La Orotavo, Los Silos in Los Gigantes. Otok je zelo lep in ima veliko možnosti za raziskovanje, saj lahko si najameš avto ali ga pa raziskuješ z avtobusom.

Agencija Tenerife Job Training ti pomaga dobiti hotel, kjer boš opravljal prakso in pomaga ti pridobiti pomembne dokumente za delo. Agencija ponuja možnost za zabavo, kjer se dobiš s drugimi študenti, ki tudi opravljajo prakso in se družiš z njimi ter deliš izkušnje.

Zelo sem vesela, da sem se odločila za to prakso ker sem dobila kar nekaj izkušenj, kot je prvi let z letalom, prvo samostojno potovanje v tujino ter delo v tuji državi.

Sabina Ratej

                                   

Surfanje z agencijo Tenerife Job Training                                            Masca

 

               

Los Silos                                                                                              Loro Parque