V Rigi so od 4. 10. do 6. 10. 2022 potekale zadnje aktivnost v okviru projekta »Blended teaching and learning in VET schools« (Kombinirane metode poučevanja/učenja v poklicnih šolah). Ob srečanju partnerjev je bila organizirana tudi zaključna konferenca. Glavna tema konference je bila uporaba kombiniranih metod poučevanj za boljšo učno uspešnost dijakov.

Na konferenci sta z aktivno udeležbo sodelovala tudi dr. Alenka Hmelak Gorenjak (koordinatorica projekta v Sloveniji) in Davorin Urih. Ob predavanju z naslovom “Quality education process and students’ performance” (Kakovostni izobraževalni proces in uspešnost dijakov) sta predstavila tudi kratek dokumentarni film o izvedenem treningu aktivnosti v Sloveniji (glej na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=2aEh2GE88Q4&t=29s).

Udeleženci dogodka so si tudi ogledali staro mestno jedro Rige, Centralno tržnico, Nacionalno knjižnico in spoznali primer dobre prakse ohranjanja folklornih plesov v klubu Ala Pagrabs.

Oganizacija dogodkov se je vršila pod vodstvom vodilne partnerice PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS KOMPETENCES CENTRS “RĪGAS VALSTS TEHNIKUMS«, Riga, Latvija.