Tik pred slovenskim kulturnim praznikom zaključujemo z našim natečajem »Prešerna ustvarjalnost«, ki smo ga letos razpisali za področje poezije, proze in fotografije.

Na natečaj so prispela dela petih dijakinj s srednje šole in ene študentke višje strokovne šole. Tri avtorice so poslale svojo pesem/pesmi in štiri avtorice fotografije.

Komisija je prispela dela konec januarja pogledala in ocenila. Na področju poezije je 1. nagrado namenila Emi Kukovec iz 1.d za pesem »Prepir«. 2. nagrado je podelila študentki Danaji Romih in 3. nagrado Ajdi Nišić iz 1.d.

Na področju fotografije je 1. nagrada pripadla Ani Lesjak za fotografijo »Jutranja milina«. 2. nagrada je pripadla Emi Kukovec iz 1. d, 3. nagrado pa si delita Tina Primožič iz 1.d in študentka Danaja Romih.

Čeprav je šola zaprta, smo z vsemi prispelimi deli in obrazložitvami komisij pripravili razstavo v pritličju šole, ki čaka, da se znova odpremo in prepustimo šolskemu utripu, kot smo ga bili vajeni.

Vse avtorice bodo prejele knjižne nagrade, ki jih bomo podelili, ko se vrnemo. Seveda upamo, da se bo to zgodilo čim prej. Do takrat pa prvonagrajena fotografija in pesem.

Tamara Kovač in Neva Malek, koordinatorici natečaja

 

PREPIR

 Kadar prerekaš se z ljudmi

solze privrejo ti v oči,

pogosto je to z družino,

čeprav na daleč zgleda vse fino.

Včasih čustva na plan prihitijo

se v tornado spremenijo.

Nenadoma besede so izšle iz ust,

ki lahko naredijo nekomu svet pust.

 

Lahko obžaluješ,

se po tiho opravičuješ.

A čas nazaj se ne prevetri.

Zato moraš s tem živeti čeprav boli.