Proizvodnja hrane je ena od temeljnih dejavnosti družbe, saj zagotavlja njeno preživetje. Po podatkih slovenska gospodinjstva namenijo za hrano več kot desetino svojih izdatkov. Obenem hrana že dolgo ni več le sredstvo preživetja in vedno večjemu številu ljudi ni vseeno, kaj kupuje, kje kupuje in kaj daje na krožnik, saj se zaveda, da izbira hrane in prehranske navade pomembno vplivajo na splošno počutje in zdravje. Zato je in bo naš program »živilstvo in prehrana« vedno aktualen in atraktiven.

Z vpisom na našo Višjo strokovno šolo boste študrali po sodobno zasnovanem programu, ki vam v 2. letniku omogoča, da se usmerite v proizvodnjo živil ali pa pridobivate znanja iz prehrane. Obenem pa boste z izbiro dodatnih predmetov sami določali katera znanja in izkušnje še želite pridobivati.

Študentom ponujamo marsikaj ‑ dobro opremljene predavalnice, laboratorije in specialne učilnice s sodobno opremo, strokovnost predavateljev in ostalih sodelavcev šole, skrb za vsakega posameznika, študentsko tutorstvo, možnost opravljanja praktičnega izobraževanja v več kot 100 različnih podjetjih ter ustanovah in seveda v tujini preko programa Erasmus+.

Velik poudarek dajemo povezovanju s prakso. Bodoča delovna okolja naši študenti spoznavajo tudi preko strokovnih ogledov, ki jih redno organiziramo v okviru predavanj in seminarskih vaj. Na tak način imajo študenti idealno priložnost, da teorijo iz predavalnice povežejo s prakso.

Kot šola nismo veliki, saj izvajamo samo en višješolski študijski program. Na drugi strani pa nam to omogoča, da se med seboj dobro poznamo, da se lahko posvetimo vsakemu študentu in smo prisotni tukaj in zdaj, ko nas študenti potrebujejo. Za druženja in klepet med obveznostmi ali kar tako, vam je pri nas na razpolago tudi učna prodajalna in slaščičarna, v kateri lahko popijete kavo ali čaj, si naročite zajtrk, kupite štručko ali pa se posladkate s katero od naših dobrot.

Za hitro spoznavanje z nami vam priporočam, da si pogledate nekaj naših UTRINKOV.

 

mag. Neva Malek Leskovar

ravnateljica Višje strokovne šole