Višja strokovna šola IC Piramida sodeluje z različnimi visokošolskimi in drugimi institucijami 

Smo član Konzorcija višjih strokovnih šol Slovenije za mobilnost za obdobje 2017-2020 in za obdobje 2021-2027

Na področju mednarodnih aktivnosti v Erasmus + sodelujemo s Skupnostjo VSŠ, preko katere lahko izvajamo tudi določene aktivnosti. Po porabi lastnih sredstev za odobrene projekte mobilnosti, lahko pridobimo sredstva za mobilnosti še preko Konzorcija višjih strokovnih šol Slovenije.

Partnerji v različnih državah sveta

Bilateralne sporazume imamo podpisane z:

 1. Univerzo v Bursi, Karacebey College (Turčija),
 2. Politehniškim inštitutom v Viseu-ju (Portugalska),
 3. Kmetijsko šolo LEGTA  (Auzeville – LEGTA – Lycee d’Ensesignement General et Technologique Agricole) iz Toulousa (Francija)
 4. Visoko šolo za turizem in ekologijo iz Suche Beskidzke (Poljska) in
 5. Kmetijsko in živilsko šolo EPLEPFA Establissement Public Local D’enseignement et de Formation Professionnelle Agricole iz Perigue-ja, Perigord (Francija),
 6. Visoko šolo za turizem iz Iraklia iz Krete (Grčija)
 7. Kolidžem za mehaniko in tehnologijo iz Olainea (Latvija) (Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledža) Olaine, Latvija,
 8. Prehrambeno biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu (Hrvaška),
 9. Univerzo v Bileciku (Turčija) (Bilecik Şeyh Edebali University, TURKEY).

 

DRUGE MEDNARODNE AKTIVNOSTI

A) Avgusta 2013 smo podpisali  pismo o nameri o nadaljnjem sodelovanju z Inštitutom za bioznanosti in biotehnologijo Kangwonske nacionalne univerze v Koreji.  Memorandum sta podpisala na otvoritveni svečanosti ob odprtju 12. mednarodnega simpozija o ajdi v Laškem  direktor Korejskega inštituta dr. Cheol Ho Park in direktor ICP Maribor mag. Midhat Mulaosmanović.

B) Sodelujemo tudi z več Japonskimi akademskimi institucijami. Zanimivo je bilo sodelovanje s prof. dr. Shinichi ISHIDA iz Osaka prefectural Engei High School. Zaprosili so nas za recept za tatarske ajdove medenjake ter dovoljenje, da ga skupaj z njihovimi 3 študenti predstavijo na Festivalu ajde, ki ga prirejajo v tej pokrajini.  Profesorju in študentom smo nekaj vzorcev teh medenjakov osebno predali na simpoziju v Laškem. Želeli so predstaviti Slovenijo in prehransko kulturo v povezavi z ajdo v Sloveniji.

C) nekaj stikov smo navezali še z nekaterimi institucijami na Japonskem, npr. z Visoko šolo za kmetijstvo (Graduate School of Agriculture) v Kyotu,  Fakulteto za prehrano (Faculty of Nutrition) v Kobeju ter Toyo College for Food Technology Hyogo. Nekaj informacij smo izmenjali tudi s predstavniki Shinshu Univerze v Ini.

D) Več stikov smo imeli z dr. Gunillo Wieslander iz Medicinske fakultete Univerze v Uppsali na Švedskem, s katero sodelujemo že vrsto let.

E) Bili smo na vabljenem obisku na Trgovinski zbornici v Rimu, kjer smo se srečali tudi s prof. dr. G. Bonafaccia iz CRA_NUT (Consiglio pet la Recerca e la Spermentazione in Agricultura), s predstavniki Univerze v Tuscii (ki so nas že obiskali na šoli), in predstavniki zbornice.

Zapisali:

Blanka Vombergar in Polonca Leskovar Mesarič

 • logo

  IZOBRAŽEVALNI CENTER PIRAMIDA MARIBOR

  VIŠJA STROKOVNA ŠOLA

  Park mladih 3, 2000 Maribor

   KONTAKT

  • 02 331 34 32
  • 02 320 86 15
  • 02 3313 048
  • visja.strokovna@icp-mb.si
 • Prilagodi prikaz