Zadnji septembrski dan smo v Izobraževalnem centru Piramida Maribor uspešno zaključili z tradicionalno prireditvijo Vesela jesen, ki ga izvajamo že vrsto let. Že, ko smo ga prvič izvedli na šoli, se je pokazalo, da je projekt dobro sprejet in da bo postal septembrska stalnica na naši šoli. Letošnji moto naše Vesele jeseni se je glasil: GASTRONOMSKE REGIJE V SLOVENIJI. Vsi vemo, da Slovenija ni velika država, je pa bogata in polna presenečenj. Vsaka od regij v državi ima svoje posebne jedi, svoje postopke priprave, svoje recepture, skratka Slovenija je prava gastronomska zakladnica. Dijaki so spoznali nove jedi, nove načine priprave, spoznali so prehranske posebnosti v Sloveniji, predvsem pa dejstvo, da so Slovenci nekoč že dobro vedeli, da je hrana lahko tudi zdravilo.

V okviru prireditve Vesela jesen je v slaščičarskih delavnicah potekalo še tekmovanje osnovnih šol v izdelavi pohorske gibanice. Tekmovanja sta se udeležile 2 ekipi: OŠ Gustava Šiliha Laporje in OŠ Velika Nedelja.

Strokovna komisija v sestavi predsednice Marije Horvat ter članic Silve Golob in Sandre Hozjan je nato ocenila, da so vsi izdelki zelo dobri, lepi po izgledu in predvsem okusni. Odločitev je bila zelo težka, saj smo samo eni ekipi lahko podelili zlato priznanje. Udeležencem čestitamo in upamo, da se nam še kdaj pridružijo na podobnih dogodkih!