Državno tekmovanje iz etnološke in kulinarične značilnosti Slovenskega podeželja je naši šoli prineslo dobre rezultate. Dogajalo se je v petek 27.1.2006 v Novem mestu na Kmetijski šoli Grm

Naše priprave so se začele že malo po začetku šolskega leta. Ko nam je profesorica pripovedovala o tem tekmovanju, se nas je kar nekaj iz našega razreda (3.a) navdušilo nad tekmovanjem. Menili smo, da je zelo enostavno in prikupno. Ampak tudi tu je bilo potrebno vložiti zelo dosti truda in natančnosti. Pomagale so nam mentorice, ki so nam dajale napoteke ter nasvete na priprave. Morem reči, da so nam zelo dosti pripomogle k pripravljenosti in s tem tudi zbile malce treme.
Mislim, da vas sedaj zanima kaj se sploh na tem tekmovanju dogaja. Na kratko bom opisala.
Za tekmovanje moraš napraviti raziskovalno nalogo, za katero izdajo določene teme in področja raziskovalnih nalog. S pomočjo mentorice smo izbrali določeno temo in naslov naloge. Kmalu za tem smo začeli zbirati podatke in začeli raziskovati. Zelo hitro se je vsega nabralo in začeli smo naše podatke prenašat na papir. In kar smo spravili na papir smo tudi tam predstavli. v prostoru, kjer smo predstavjali, je imela vsaka skupina svojo mizo ki jo je morala čim bolj dekoracijsko opremit in predstavit izdelke, ki so bili navedeni v naših nalogah. Bilo je 13 skupin iz različnih šol. Vsaka šola je imela največ 10 minut časa da smo povedali s svojimi besedamo, nato pa nam je komisija dala logična vprašanja, oz. takšna katere so jih zanimale, ko so prebirali naše naloge. Zelo nam je bilo mučno poslušati, kajti hitro smo se naveličali poslušat vseh 13 skupin, ampak nam je uspelo.  Po kosilu je prišla komisija povedat rezultate.

NAŠA ŠOLA JE DOBILA ZELO DOBRE REZULTATE. IN SICER JE DOBILA NALOGA “JABOLČNI ESIH” 2. MESTO IN “AJDA NEKOČ” 3. MESTO. Ostali dve skupini sta tudi dobili lepa mesta saj je bilo le malo točk razlike.

dijakinja Vesna (udeleženka)