V soboto smo se s študenti 1. letnika podali na zanimivo strokovno ekskurzijo v Avstrijo, polno kulinaričnih in kulturnih doživetij. Naša prva postaja je bila kmetija Vulkano v Auersbachu, kjer nas je navdušil proces izdelave prvovrstnih šunk, pršutov, klobas in slanine. Po okusni degustaciji smo se odpravili v manufakturo Gölles, znano po izdelavi vrhunskih balzamičnih kisov in plemenitih žganih pijač. Po obisku Göllesu smo se ustavili še v čokoladnici Zotter, kjer smo poskusili nekaj čokoladnih dobrot in naredili “manjši” nakup.
Pot nas je nato vodila v srce avstrijske Štajerske, Gradec. Sprehod po mestnih ulicah in raziskovanje čarobnih božičnih stojnic sta nas napolnila z decembrskim vzdušjem.
Zaključek dneva je bil rezerviran za obisk pivovarne Puntigamer, kjer smo si ogledali proizvodnjo piva in se prepustili pokušini njihovih izdelkov. Celotna ekskurzija je bila popolna kombinacija izobraževanja, okusnih dobrot in sproščenega druženja.


















