IC PIRAMIDA MARIBOR kot partner sodeluje v mednarodnem projektu Erasmus KA2 z naslovom »HYBRID LEARNING COURSE DESIGN AND STRUCTURE« – HYBAKE.

V okviru projekta potekajo treningi aktivnosti učiteljev praktičnega pouka pekarstva in slaščičarstva – tokrat je trening z naslovom “Web platforms and tools for hybrid learning – Spletne platforme in orodja za hibridno učenje” potekal v Rigi v Latviji.

Vodja MIC-a Gregor Sok ter učiteljici praktičnega pouka Mateja Gimpelj in Silva Golob so tako bili od 16. do 20. maja 2022 na partnerski šoli RIGA TECHNICAL SCHOOL OF TOURISM AND CREATIVE INDUSTRY.  Spoznavali so različne spletne platforme posameznih partnerjev ter delili izkušnje hibridnega poučevanja. Seznanili so se z nadaljnim potekom projekta v obliki snemanja posnetkov izdelave tradicionalnih nacionalnih jedi v državah partnericah ter pripravo navodil in receptov zanje. Zadnji dan pa so izdelovali latvijske slaščičarske in pekovske izdelke, tudi v povezavi in prilagoditvi s slovenskimi – pustni krofi z različnimi nadevi.

Projekt se nadaljuje v poletnih mesecih s snemanjem video posnetkov ter treningi aktivnosti v jesenskem času na Finskem in v Litvi.