IC PIRAMIDA MARIBOR kot partner sodeluje v mednarodnem projektu Erasmus KA2 z naslovom »HYBRID LEARNING COURSE DESIGN AND STRUCTURE« – HYBAKE.

Vodilni partner je poklicna šola TARTU VOCATIONAL TRAINING CENTRE  iz Estonije, kot partnerji pa sodeluje še: SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ iz Finske, KULDIGAS TEHNOLOGIJU UN TURISMA TEHNIKUMS in VSIA RIGAS TURISMA UN RADOSAS INDUSTRIJAS TEHNIKUMS iz Latvije ter UTENOS REGIONINIS PROFESINIO MOKYMO CENTRAS iz Litve.

Od 22. do 24. februarja 2022 smo v Mariboru gostili prvi trening aktivnosti na temo hibridnega učenja v srednješolskem izobraževanju s poudarkom na poklicnih šolah. Na dogodku so poleg naših učiteljev, ki so predstavili primere poučevanja v času izobraževanja na daljavo,  sodelovali tudi: Zavod RS za šolstvo (mag. Barbara Lesničar), Center za poklicno izobraževanje (Jelka Čop), Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje (dr. Uroš Ocepek), ARNES (Matija Čufer) in OŠ Gradec (Anja Kneževič). Predstavili smo jim tudi tradicionalne jedi v času naših praznikov, jih popeljali po Mariboru ter jih seznanili s pustno tradicijo in izračilom korantov.

Zadnji dan pa je bil namenjen praktičnemu usposabljanju učiteljev praktičnega pouka pekartsva in slaščičarstva, ki so pod vodstvom naših učiteljev – Mateje, Darka in Silve – izdelovali slovenske tradicionalne izdelke: krofe, žemlje, pletenice, prleško in prekmursko gibanico.

Bilo je zelo zanimivo in poučno.