IC PIRAMIDA MARIBOR kot partner sodeluje v mednarodnem projektu Erasmus KA2 z naslovom »HYBRID LEARNING COURSE DESIGN AND STRUCTURE« – HYBAKE.

Treningi aktivnosti učiteljev praktičnega pouka pekarstva in slaščičarstva so sestavni in bistevni del projekta, v okviru katerih se le-ti izpopolnjujejo v različnih strokovnih znanjih. Tokratni trening je nosil naslov “Making instructional videos for bakery students, tools and editing – Izdelava videoposnetkov z navodili za študente pekarstva, orodja in montaža” in je potekal v mestu  Salo, na Finskem, od 26. do 30. oktobra 2022.

Koordinatorica projekta mag. Zdenka Kresnik, vodja MIC-a Gregor Sok ter učiteljici praktičnega pouka Mateja Gimpelj in Silva Golob so tako bili na partnerski šoli SALO REGION VOCATIONAL COLLAGE. Izvedeli so veliko zanimivega o finskem šolskem sistemu s poudarkom na poklicnem izobraževanju, pripravi in montaži video posnetkov in spletnih straneh, partnerjem so predstavili video posnetek prvega slovenskega tradicionalnega izdelka (potice), ki smo ga pripravili na šoli. Na Finskem so obiskali lokalno pekarno in slaščičarno ter priznano čokoladnico Petris, s katero bomo v prihodnje tudi sodelovali. Zadnji dan pa je bil namenjen izdelavi tradicionalnega finskega rženega kruha in finske sladice, ter dogovoru o Erasmus+ sodelovanju na področju mobilnosti dijakov in osebja med obema šolama.

Projekt se nadaljuje v zimskih in pomladnih mesecih z urejanjem video posnetkov, testno izdelavo tradicionalnih izdelkov sodelujočih partnerjev pri praktičnem pouku ter treningi aktivnosti v Litvi in Latviji.