Kakor, da bi vedeli, smo Toneta Partljiča povabili na Sladko druženje že konec leta 2015. Z njim smo se želeli pogovarjati predvsem o njegovih zadnjih dveh romanih: Pasja ulica (2013) in Sebastjan in most (2014).  Ker pa se je v vmesnem času “zgodila še” Prešernova nagrada za življenjsko delom in nominirana izjava za Večerov bob leta 2015, nam snovi za pogovor vsekakor ni zmanjkalo. Pa tudi gostov ne, saj je naša slaščičarna tokrat komaj sprejela vse obiskovalce, ki so se prišli družit s poznanim pisateljem, dramatikom in komediografom.

V svojstvenem stilu, kot ga obvlada le on, je gospod Partljič  spregovoril o ozadju romana Pasja ulica, iz katerega je prebral tudi nekaj odlomkov, pa o motivih, ki so ga vodili pri pisanju romana Sebastjan in most. Beseda je hudomušno nanesla tudi na vprašanje “budnosti” in pripravljenosti pisatelja, ko pride navdih.

Za konec nam je na pamet povedal še dve zgodbi iz njegove zbirke črtic Hotel sem prijeti sonce in potrdil, kar se da marsikje prebrati – da jih namreč zna na pamet.

Pogovor s pisateljem je usmerjala Neva Malek.