Program: SLAŠČIČAR
Pogoji za vpis: uspešno končana osnovna šola ali program nižjega poklicnega izobraževanja.
Trajanje izobraževanja: 3 leta.
Vrednotenje programa: 180 kreditnih točk.
Zaključek šolanja: zaključni izpit iz slovenščine (pisno in ustno) ter izdelek ali storitev in zagovor (v obliki projektnega dela).
Možnost nadaljevanja šolanja: poklicno tehniško izobraževanje.
Zaposlitvene možnosti:
- Večja industrijska živilska podjetja s področja slaščičarstva in konditorstva.
- Manjši, butični slaščičarski obrati.
- Restavracije.
- Kuhinje večjih hotelskih kompleksov.
- Živilske trgovine v trgovskih centrih.
- Obrati za proizvodnjo čokolade.
- Obrati za proizvodnjo sladoleda.
- Dopolnilna dejavnost na kmetiji.
- Začnejo samostojno podjetniško pot.
Katalogi znanja za module odprtega kurikula:
PRVI LETNIK
- Katalog znanj za modul priprava surovin v živilstvu
- Katalog znanj za modul spoznavanje slovenskih prazničnih jedi
DRUGI LETNIK
TRETJI LETNIK