Program: SLAŠČIČAR
Pogoji za vpis: uspešno končana osnovna šola ali program nižjega poklicnega izobraževanja.
Trajanje izobraževanja: 3 leta.
Vrednotenje programa: 180 kreditnih točk.
Zaključek šolanja: zaključni izpit iz slovenščine (pisno in ustno) ter izdelek ali storitev in zagovor (v obliki projektnega dela).
Možnost nadaljevanja šolanja: poklicno tehniško izobraževanje.

Zaposlitvene možnosti:

  • Večja industrijska živilska podjetja s področja slaščičarstva in konditorstva.  
  • Manjši, butični slaščičarski obrati.
  • Restavracije.
  • Kuhinje večjih hotelskih kompleksov. 
  • Živilske trgovine v trgovskih centrih.
  • Obrati za proizvodnjo čokolade.
  • Obrati za proizvodnjo sladoleda. 
  • Dopolnilna dejavnost na kmetiji.
  • Začnejo samostojno podjetniško pot.

 

Katalogi znanja za module odprtega kurikula:

PRVI LETNIK

DRUGI LETNIK

TRETJI LETNIK

  • logo

    IZOBRAŽEVALNI CENTER PIRAMIDA MARIBOR

    SREDNJA ŠOLA ZA PREHRANO IN ŽIVILSTVO

    Park mladih 3, 2000 Maribor

    KONTAKT

    • info@icp-mb.si
    • 02 331 34 32
    • 02 331 30 48
  • Prilagodi prikaz