Program: PEK
Pogoji za vpis: uspešno končana osnovna šola ali program nižjega poklicnega izobraževanja.
Trajanje izobraževanja: 3 leta.
Vrednotenje programa: 180 kreditnih točk.
Zaključek šolanja: zaključni izpit iz slovenščine (pisno in ustno) ter izdelek ali storitev in zagovor (v obliki projektnega dela).
Možnost nadaljevanja šolanja: poklicno tehniško izobraževanje.
Zaposlitvene možnosti:
- Večja industrijska živilska podjetja s področja pekarstva.
- Manjše pekarne.
- Picerije.
- Večje kuhinje in hoteli.
- Živilske trgovine.
- Dopolnilna dejavnost na kmetiji.
- Začnete samostojno podjetniško pot.
Katalogi znanja za module odprtega kurikula:
PRVI LETNIK
- Katalog znanj za modul priprava surovin v živilstvu
- Katalog znanj za modul spoznavanje slovenskih prazničnih jedi
DRUGI LETNIK
TRETJI LETNIK