Predavateljice Rosvita Arzenšek Pinter, Zdenka Masten in Polonca Leskovar Mesarič so se v mesecu maju 2018 udeležile tečaja angleškega jezika v Dublinu. V tem času so raziskovale tudi živilske, kulinarične in kulturne znamenitosti Irske.

Za izvedbo tečaja so predavateljice izbrale šolo Atlantic Language School – Dublin & Galway v Dublinu. Šola je blizu Trinity kolidža, v bližini strogega centra mesta, delo v njej pa je zelo dobro organizirano. Tečaji potekajo skozi celo leto, z izjemo praznikov in novoletnih počitnic. Nove tečajnike dodelijo obstoječim skupinam in lahko se zgodi, da ne začneš s prvo lekcijo, ampak osmo, deseto … Šola poskrbi, da so tedenski načrti lekcij objavljeni na oglasnih deskah, ki so nameščene v vsakem nadstropju. Konec tedna tečajniki opravljajo teste, ki so obvezni.

Prvi dan šola v popoldanskem času organizira ogled Dublina, ostali ogledi pa potekajo v lastni režiji. Tako brez raziskovanja (malo manj) skritih kotičkov Irske ni šlo, vreme pa je bilo skoraj vse dni pripravljeno sodelovati.

Irska je za naš žep kar draga država. Sobe v hotelih niso nobena izjema – večinoma drage in majhne, za omare v njih velikokrat sploh ni prostora. Tudi hrana je dokaj draga, vendar najdeš samopostrežne restavracije z ugodnimi cenami in s pestro ponudbo kremnih zelenjavnih juh, poleg katerih se še posebej prileže tradicionalni irski kruh brez kvasa, ki je presenetljivo dober.

Navdušil je tudi večer irskih plesov in irske glasbe, s hudomušnim voditeljem in odličnimi plesalci.  Zares nabito z energijo in vredno ogleda.

Predavateljice nismo mogle mimo knjigarn, ki jih je v centru Dublina kar nekaj, v njih pa najdeš tudi knjige za resnično ugodno ceno.