Od 1. do 5. oktobra 2018 smo na IC Piramida Maribor gostili štiri udeleženke Hemijsko-prehrambene tehnološke škole Beograd, ki so nas obiskale v okviru projekta Erasmus+. Gostili smo ravnateljico Natašo Parezanović, koordinatorico projektov Biljano Marić ter učiteljici pekarstva Tihano Gojković in Jeleno Tanasković.

Uvodoma sta jih sprejela direktor Davorin Urih in vodja MIC-a dr. Alenka Hmelak Gorenjak. Nato so si ogledale našo šolo s poudarkom na pekarskih, slaščičarskih in mesarskih delavnicah. Bile so prisotne pri urah praktičnega pouka pekarstva in slaščičarstva ter strokovnih predmetov na šoli. Z našimi študenti in predavatelji so se udeležile strokovne ekskurzije po gorenjskih podjetjih, skupaj so obiskali tudi Prvi festival slovenskih sirov v Brdu pri Kranju. Popeljali smo jih tudi na ogled podjetja Žito d.o.o., Enota Maribor in Dijaškega doma Drava Maribor.

Našo šolo in Maribor so zapustile polne pozitivnih vtisov in možnosti o nadaljnjem sodelovanju v skupnih projektih. Zlasti pa jih je navdušila oprema naši delavnic za praktični pouk.