V okviru projekta “Od tradicije do trendov v slaščičarstvu – udeležba na mednarodnem tekmovanju slaščičarjev” smo se 16. oktobra 2018 Tuheljskih toplicah na Hrvaškem udeležili mednarodnega kongresa slaščičarstva INTERSLAST 2018.

Mednarodnega tekmovanja slaščičarjev do 22 let sta se udeležili dijakinji Srednje šole za prehrano in živilstvo IC Piramida Maribor Lucija Sitar in Ines Merklin pod mentorstvom učitelja praktičnega pouka Aleša Prapretnika. Od 22 sodelujočih ekip smo dosegli 2. mesto in s tem srebrno medaljo. Tekmovala je tudi učiteljica slaščičarstva na Srednji šoli za prehrano in živilstvo IC Piramida Maribor Veronika Krstanović v kategoriji kvašeni zavitki in prav tako dosegla srebrno priznanje.

Čestitamo!

S projektom smo dosegli naslednje rezultate: povečana prepoznavnost deficitarnega slaščičarskega poklica ter šole doma in v tujini, mreženje in vzpostavitev stikov z drugimi slovenskimi in hrvaškimi šolami, motivirani dijaki za sodelovanje na tekmovanju doma in v tujini, izboljšanje samozavesti in samopodobe dijakov – slaščičarjev, prepletanje in promocija tradicionalnega znanja z modernimi smernicami v slaščičarstvu, rezultati testiranja novosti na področju surovin in tehnologij, razvoj novih inovativnih sladic in predstavitev v medijih – izdelane sladice (različni zavitki), izboljšana prepoznavnost deficitarnega poklica.

Projekt je socinanciral Zavod RS za zaposlovanje preko Javnega razpisa za sofinanciranje mednarodne dejavnosti v zvgoji in izobraževanju.

https://www.zrss.si/zrss/wp-content/uploads/ZRSS_barvni_lezeci_manjsa.jpg