V tem letu smo tudi aktivno sodelovali z različnimi mediji in založbami.

  • Kot predstavnica šole je ravnateljica VSŠ dr. Blanka Vombergar članica uredniškega odbora revije Mlinarstvo in pekarstvo. V reviji smo našo šolo na različne načine večkrat predstavili.
  • Imeli smo več objav v reviji Pet zvezdic. Obiskala nas je tudi glavna urednica revije Urša Cvilak (januar 2014).
  • Sodelovali smo pri pripravi dveh tematskih številk revije Mlinarstvo in pekarstvo in sicer: 12. mednarodni simpozij o ajdi ter Celiakija. Imeli smo tudi več objav v reviji Mlinarstvo in pekarstvo. Dvakrat nas je na šoli obiskal glavni urednik revije Anton Bantan (jesni 2013 in na podelitvi diplom 2014).
  • V reviji Slaščičarstvo (posebna priloga revije Mlinarstvo in pekarstvo; ravnateljica Blanka Vombergar je glavna in odgovorna urednica) je bila večina prispevkov iz naše šole, kot avtorji so sodelovali učitelji in predavatelji srednje in višje šole.
  • Na povabilo smo s prispevkom o tatarski ajdi sodelovali tudi v reviji Mariborski srčni utrip, ki jo izdaja mariborsko Društvo za zdravje srca in ožilja.
  • Prav tako smo dali več intervjujev za Radio Maribor ter RTV Slovenija (ob svetovnem dnevu hrane 15. oktober 2013; v oddaji Koristnice februar 2014, itd.). V vseh so bili predstavljeni dogodki na šoli ali projekti, ki jih izvajamo. Sodelovalo je več sodelavcev šole.
  • Dosežki o uspešnem razvoju izdelkov iz tatarske ajde pa niso bili opaženi le v Sloveniji, ampak so bili objavljeni tudi v mednarodnih medijih, med drugim tudi v Japonski reviji Miyazaki AOI Cooking food – Soul Food around the World (dostopno tudi na http://edosobalier-kyokai.jp/kokkyou/825inasawa_slovenia.pdf) ter v spletni reviji na spletni strani http://sobaweb.com/magazine20131020/20131020162836.html.
  • Junija 2014 je v sodelovanju z založbo Kmečki glas je izšla tudi knjiga Ajda/Buckwheat (v slovenkem in angleškem jeziku). Avtorji knjige so 3 sodelavci iz šole Blanka Vombergar, Marija Horvat in Stanko Vorih ter profesor iz Biotehniške fakultete akad. prof. dr. Ivan Kreft. Večina izdelkov iz ajde je bila narejena na šoli; fotografije je posnel fotograf Tomo Jeseničnik. Promocija knjige je bila tudi na sejmu Agra v Gornji Radgoni, kjer je bila tudi okrogla miza ter pogovor z avtorji knjige. Veliko promocijo šole, poklicev in dela pa smo opravili v sklopu Agrine kuhinje na Radgonskem sejmu. To je tudi rezultat izjemno dobrega sodelovanja s Pomurskim sejmom. Knjigo je založba Kmečki glas poslala tudi na svetovno tekmovanje knjig iz gastronomije Gourmet Award.