Od 21. do 24. maja 2015 je v minoritskem samostanu na Ptuju potekala že tradicionalna prireditev »Dobrote slovenskih kmetij« – 26. državna razstava in ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov. Ocenjujejo se: izdelki iz žit, mlečni in mesni izdelki, olja, kisi, sokovi in nektarji, žgane pijače, suho sadje, vina, sadjevci, domače marmelade in džemi, kompoti ter konzervirane vrtnine in drugi konzervirani pridelki. Pri ocenjevanju pekovskih in slaščičarskih izdelkov so sodelovali tudi naši učitelji praktičnega pouka: Marija Horvat, Magdalena Turk, Darko Hercog in Stanko Vorih.
Na prireditvi smo sodelovali s stojnico z izdelki iz naših učnih delavnic. Obiskovalce prireditve smo navdušili s carskim pražencem pripravljenim z dodatkom tatarske ajde, za prijetno vzdušje pa smo poskrbeli tudi z glasbenim nastopom (foto: M. Šumandl).

DSC_0043

DSC_0040

DSC_0039

DSC_0038

DSC_0037

DSC_0035

DSC_0022

DSC_0019

DSC_0017

DSC_0015

DSC_0009

DSC_0008

DSC_0004

DSC_0001