Letos mineva 60 let od ustanovitve Vajeniške šole za živilske stroke in ta jubilej smo na IC Piramida Maribor slavnostno proslavili s slovesnostjo v mariborskem Narodnem domu, ki je potekala 15. novembra 2017. V pozdravnem nagovoru je direktor Davorin Urih izpostavil živilskopredelovalno industrijo kot vez med kmetijsko proizvodnjo in zdravo hrano, za kar pa potrebujemo izobražene peke, slaščičarje, mesarje, prehranske tehnike in inženirje živilstva, ki svoje znanje pridobivajo na naši šoli. Podžupan Mestne občine Maribor gospod Saša Pelko je šoli čestital za njen jubilej in prispevek k izobraževanju kvalitetnega kadra na področju živilstva. Direktor Centra RS za poklicno izobraževanje gospod Elido Bandelj je pohvalil sodelovanje IC Piramida Maribor v vseh razvojnih projektih in se zahvalil za kakovostno delo poklicnega izobraževanja s področja prehrane in živilstva.

V programu so nastopili dijaki Konservatorija za glasbo in balet Maribor ter dijakinje Srednje šole za prehrano in živilstvo na IC Piramida Maribor Melisa, Vanesa in Laura, ki so z besednim orisom in čudovitim glasom še dodatno popestrile slavnostno vzdušnje.

Po končanem programu so se obiskovalci lahko okrepčali in posladkali z izdelki iz naših mesarskih, pekovskih in slaščičarskih delavnic ter šolske kuhinje.

Foto: Mojca Drevenšek Šumandl