SEMINARSKE VAJE – OGLED PREDELAVE MESA, VINSKE KLETI IN PROIZVODNJE VINA

S študenti 2. letnika VSŠ smo se v okviru seminarskih vaj konec oktobra odpravili še na eno strokovno ekskurzijo.

Pot nas je najprej vodila do predelovalnega obrata KZ Laško, kjer smo si ogledali prostore in opremo za razsek mesa in predelavo mesa v mesne izdelke s poudarkom na sistemu sledljivosti od vhodnih surovin do končnega izdelka. Vodja proizvodnje in tehnologi so nam pojasnili pomen lokalnih surovin pri spodbujanju razvoja podeželja in rasti KZ Laško ob degustaciji njihovih mesnih izdelkov.

V Krškem smo se seveda ustavili v vinski kleti Krško, največji kleti cvička na svetu, kjer so nam pripravili tematsko degustacijo z naslovom: Vino v vseh odtenkih. Na različnih lokacijah v kleti smo degustirali njihova različna vina skupaj z odličnimi lokalnimi siri, kruhom in salamami.

Brez piva pač ne gre, zato vsako leto obiščemo tudi Pivovarno Laško, s katero nas veže dolgoletno sodelovanje. Naš diplomant Matjaž Guček nas je po ogledu predelovalnega obrata popeljal tudi v tisti kotiček pivovarne, ki ni namenjen širši javnosti, kjer smo poskusili njihovo nefiltrirano in brezalkoholno pivo.