RAZVOJ NOVEGA IZDELKA NA ŽIVILSKI ŠOLI MARIBOR je projektna naloga, ki so jo izvedli spodaj omenjeni dijaki Avtorji: Jasmina Ternar, Nejc Kalšek, Rok Kovač, Mitja Šimenko Mentor: Zlatko Šehovič
Naš cilj je, da bi šolo zastopali z novim izdelkom, da si bi nas zapomnili za dalj časa. Zato smo se odločili, da napravimo izdelek, ki bo uspešno zastopal šolo. Za obliko izdelka smo se odločili, da bomo uporabili kar logotip šole,  zaradi okrogle oblike, ker  šola praznuje okroglo obletnico delovanja.  Za ta izdelek smo se odločili, ker imamo potrebno izobrazbo, da ga naredimo in ker nam tudi šola nudi potrebne prostore, pripomočke, in profesorje z bogatim znanjem ki so nas spodbujali in usmerjali pri izdelavi našega izdelka. Ideja se nam je porodila pri predmetu podjetništva, ko nam je naš profesor, sedanji mentor govoril o obletnici šole.
Najprej smo se zbrali in pogovorili o velikosti in končni obliki izdelka, kako in kje ga bomo izdelali in kako ga bomo zapakirali.
 
Potem smo šli v delavnice kjer smo beležili, koliko časa bo izdelek nastajal, koliko bi takšna proizvodnja stala in koliko bi ga napravili v določenem času in seveda koliko bi zraven zaslužili. Pri izdelavi izdelka je prišlo do nasprotovanj v skupini zaradi oblike in velikosti ter teže izdelka, zato smo napravili kar nekaj oblik in velikosti.

 

Potem, ko smo se skupaj odločili za obliko in velikost ter končno težo, smo še primerjali končne okuse in se odločili za sedanji izdelek.
 

 

Zaradi dvomov, kako ga bi potrošniki sprejeli smo naredili anketo in degustacijo obenem, v anketi smo tudi povprašali po imenu za naš izdelek in tako smo izbrali ime Živilko ki tudi ustreza obliki našega izdelka.

 

 

Nato je sledil teoretični del, ki je bil tudi najbolj zahteven saj je bilo potrebno napisati kar nekaj strani, ki so nam vzele največ časa. Teorijo smo pisali posamezno, a velik delež smo naredili v šoli.