Danes, 14. decembra, so študenti 2. letnika zaključili svoje projektno delo pri predmetu Trženje v živilstvu in prehrani s predstavitvijo marketinških idej. V tem letu so se študenti osredotočili na šolsko prodajalno in slaščičarno oziroma so si postavili vprašanje kaj spremeniti, da bo prodaja večja, da privabimo nove kupce in postanemo bolj prepoznavni v lokalnem okolju.

Na zanimivi predstavitvi smo lahko spremljali predstavitev idejnega načrta za prenovo naše šolske prodajalne, kamor bi lahko postavili tudi stebriček dobrot. Ena skupina je bila mnenja, da bi ponudbo lahko razširili z vpeljavo darilnih škatel za različne priložnosti, medtem ko je druga skupina videla možnost večje prodaje v samopostrežnem načinu. Bili so tudi mnenja, da bi našo ponudbo lahko dopolnili s testeninami ali pa z ajdovim smutijem s karamelo in jabolki.

Kot veliki finale je sledilo glasovanje o tem katera ideja nam je bila najbolj všeč  – največ glasov so prejele  darilne škatle. Kar pa niti pod razno ne pomeni, da so ostale ideje bile neuresničljive ali kot je na koncu povedala predavateljica – vsaka skupina je bila uspeh zase.