Delavnica je primerna za vse, ki želite spoznati osnove predelave mleka in se naučiti izdelovati enostavnejše fermentirane mlečne izdelke, tudi v domači kuhinji.

Na tej dvodnevni delavnici boste predvsem:

  • Spoznali vrste fermentiranega mleka in mikroorganizme, ki jih pri tem uporabljamo.
  • Sami izdelali jogurt, sadni jogurt, kislo mleko, kislo smetano in kefir.
  • Senzorično ocenjevali lastne izdelke in prepoznavali morebitne napake.

 

Kdaj? 25. in 27. marec 2025, od 16.00 do 18.30 ure

Kje? V prostorih IC Piramida Maribor, Park mladih 3, Maribor

Cena: 45 EUR/osebo

Število udeležencev: 15 do 20

Rok prijave in plačila: 20. marec 2025

 

Na delavnico se prijavite  s klikom na PRIJAVA NA DELAVNICO

Plačilo izvedete najkasneje 20. marca  2025 na podračun IC Piramida Maribor odprt pri UJP Slovenska Bistrica: SI56 01100-6030702366. Pri plačilu prosim navedite sklic SI00 760062.

Delavnico bomo izvajali pri najmanj 15 prijavljenih. Prijave zbiramo do zasedbe mest.

Za dodatne informacije nam lahko pišete na neva.malek@icp-mb.si.

 

Pridružite se nam in odkrijte umetnost fermentacije mlečnih izdelkov – okusno, naravno in preprosto!