Za naše dijake 5. letnikov programa PTI je bil 6. julij 2022 pomemben dan, saj so prejeli maturitetna spričevala in tako dosegli velik mejnik na poti k zrelosti in samostojni življenjski poti. Po uvodnem nagovoru pomočnice ravnatelja Marjane Onič sta jim spričevala slovesno podelili Tamara Kovač, razredničarka 5. a, in Jasna Börc Hojzan, ki je nadomeščala Rosvito Arzenšek Pinter, razredničarko 5. b.

Obe razredničarki sta se poslovili od dijakov z izbranimi in ganljivimi besedami, ki so se jih dotaknile in jim bodo v vzpodbudo in motivacijo na njihovem poklicnem in osebnem področju z željo “naj jim bo sreča naklonjena, ko jo bodo iskali in našli“. V njih pa naj vendarle ostane iskrica tistega resnega, spoštljivega, pogumnega, podjetnega, inovativnega, nadvse uspešnega in vseeno tako igrivega srednješolskega dogajanja.

Naj zaključimo z besedami našega pesnika Toneta Pavčka, ki naj bodo vodilo dijakom: »Ne bojte se življenja! Naj pljuska v vas z vso silo in v vse žile, naj vas nese in zanese, le ne pustite, da vas spodnese. In imejte ga radi, da bo tudi ono, življenje, imelo rado vas!«