Vaje pri ŽAŽ izvedla predavateljica iz partnerske šole
Vaje pri predmetu Živilska kemija z analizo živil na Višji strokovni šoli so tokrat potekale nekoliko drugače
Vaje pri predmetu Živilska kemija z analizo živil na Višji strokovni šoli so tokrat potekale nekoliko drugače
Študenti 2. letnika so si v okviru seminarskih vaj pri predmetu Tehnologija mleka včeraj (29. marca) ogledali obrat Pomurskih mlekarn. Po navedbah nekaterih od njih je bila ekskurzija odlična in je prinesla kar nekaj novih spoznanj.
Včeraj, 23. februarja, so študenti 2. letnika pri predmetu Zakonodaja, zagotavljanje kakovosti in nadzor imeli zanimivo predavanje o delovnih razmerjih in trgu dela. Predavala je predstavnica sindikata Mladiplus, go. Sabina Leben.
Študenti 2. letnikov so v okviru predmetov Zakonodaja, zagotavljanje kakovosti in nadzor, Tehnologija in organizacija prehranskih obratov in tehnologija mleka imeli 16. februarja veliko medpredmetno ekskurzijo. Najprej so obiskali podjetje Kogast Grosuplje, kjer so imeli predstavitev podjetja in predstavitev načrtovanja velikih kuhinj in seveda ogled proizvodnje sodobne gostinske opreme. Iz Grosuplja jih je pot vodila […]
Tik pred kulturnim dnevom smo zaključili letošnji natečaj “Prešerna ustvarjalnost”. Na razpis so prispele fotografije dveh avtoric – Danaje in Marine – obe študentki 2. letnika Višje strokovne šole. Prispele fotografije je ocenjeval Miha Kacafura, član Mednarodne zveze za fotografsko umetnost. Nagrada se podeli Danaji Romih za fotografijo z naslovom “Navdih oljne repice”. V obrazložitvi […]
Strokovne ekskurzije niso rezervirane samo za redne študente Višje strokovne šole, ampak tudi za študente izrednega študija, saj študenti radi zapustijo predavalnico in teoretično znanje podkrepijo s prakso. Tokrat gre za kulturno uživanje vina v kleti Štrigova. Res je bilo prijetno🙂
S študenti 2. letnika VSŠ smo se v okviru seminarskih vaj 10. 11. 2022 odpravili na strokovno ekskurzijo, kjer smo povezali predelavo mesa z degustacijo vina. Pot nas je najprej vodila do predelovalnega obrata Kodila d. o. o v Markišavcih, kjer smo si ogledali prostore in opremo za predelavo mesa v mesne izdelke s poudarkom […]
Ravnateljica Višje strokovne šole je na 11. mednarodnem kongresu slaščičarstva, sladoledarstva in konditorstva podpisala sporazum o sodelovanju s predsednikom svetovne organizacije Taste of Peace Jerusalem – gospodom Sarkis Yacubianom in koordinatorico in ambasadorko Taste of Peace za Hrvaško – gospo Josipo Rasinac. Podpisani sporazum je osnova za nadaljnjo izmenjavo izkušenj in usposabljanja, predvsem na področju […]
V soboto, 8. oktobra 2022, smo se s študenti 1. letnika podali na veliko medpredmetno ekskurzijo v Avstrijo. Z ekskurzijo smo pokrili del vsebin pri predmetih Tehnološki procesi z varstvom pri delu, embalaža in logistika, poslovno sporazumevanje in vodenje, živilska mikrobiologija in biotegnologija ter tuj jezik. Naš prvi ogled je bil v Feldbachu – proizvodnja […]
V četrtek, 6. oktobra 2022, so se člani kluba srečali v veliki predavalnici, kjer so diplomante pričakali njihovi nekdanji predavatelji. Ob uvodnem sproščenem vzdušju sta prisotne pozdravila predsednik Kluba diplomantov Stanko Vorih in ravnateljica Višje strokovne šole mag. Neva Malek. Sledila so kratka predavanja. Predavanje z naslovom: Sodelovanje na hekatonu o prehranski oskrbi starejših, Klaudija Reberc, […]
Študenti 2. letnika smo bili včeraj že na prvi letošnji celodnevni ekskurziji ☺️ Za začetek smo si ogledali Pekarno Spar v Ljubljani, kjer so nas popeljali čez celoten postopek proizvodnje pekovskih in slaščičarskih izdelkov, ki jih proizvajajo ter videli kar nekaj zanimivih strojev in del katere opravljajo. 🥧 Nato smo se odpravili proti Kamniku, kjer […]
Med 25. in 27. avgustom 2022 je Višja strokovna šola za svoje predavatelje in sodelavce organizirala tridnevno strokovno ekskurzijo na Hrvaško preko programa Erasmus+. Prvi dan smo si v Čakovcu ogledali celotno proizvodnjo v Mesni industriji Vajda in Pivovarni Lepi decki. Seveda je v ogled bila vključena tudi degustacija😉. Iz Čakovca nas je pot vodila […]
»Valencija je nova možna destinacija mobilnosti za naše študente« je potrdila naša predavateljica dr.Alenka Hmelak Gorenjak, ko se je vrnila s študijskega obiska v Španiji. Tukaj se je seznanila s potencialnimi partnerji mobilnosti – srednjo poklicno in višjo strokovno šolo – Mediterráneo Culinary Center in institucijo, ki ureja mobilnosti dijakov in študentov – Mediterraneo Eramus […]
25. maja smo v Hotelu Piramida izpeljali svečano podelitev diplom. Slavnostna govornica je bila dr. Tatjana Zagorc, direktorica Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij. Na podelitvi smo v skladu s tradicijo naših podelitev podelili tudi priznanja za najdiplome, najmentorico in naj podjetje. Več o tem na https://www.icp-mb.si/visja-strokovna-sola/za-studente/diploma/. Podelitev je povezovala Melisa, študentka 2. letnika. Za glasbene […]
V aprilu in maju 2022 je na Biotehniški fakulteti potekal hackhaton z izzivom prehranske oskrbe starejših. Potekal je v organizaciji EIT Food Hub Slovenija in v sodelovanju z Biotehniško fakulteto. Na hekatlon se je prijavilo 8 ekip. V eni do ekip je sodelovala tudi naša diplomantka Klaudija Reberc. Njena skupina je predstavila program Dobri zdravi […]
IC Piramida Maribor je 23. maja aktivno sodeloval na 17. Simpoziju mlinarstva, pekarstva in slaščičarstva. Glavna tema simpozija je bila “Trajnostni razvoj v mlinarstvu, pekarstvu in slaščičarstvu”. Ravnateljica Višje strokovne šole mag. Neva Malek je na simpoziju predavala o toplogrednih vplivih pekovskih in mlevskih izdelkov, vodja MICa Gregor Sok pa o uporabi (pivske) kvasne biomase […]
Oktobra 2021 je Skupnost višjih strokovnih šol razpisala izbor za najboljše diplomsko delo na višjih strokovnih šolah za študijski leti 2019/20 in 2020/21. Vsaka višja strokovna šola je lahko oddala en predlog. Z naše šole smo predlagali diplomantko Ines Senica in njeno diplomsko delo Zaščita blagovne znamke Slaščičarstva Senica, ki je nastalo pod mentorstvom naše […]
V sredo, 11. maja, so redni študenti 1. letnika pripravili zaključek projekta, ki so ga poimenovali “6 peresna deteljica za šok energije”. Predpisane vsebine pri predmetu Ekonomika in management podjetij so usvajali preko projektna dela in razvijanja različnih produktov, Na ta način je študijski proces potekal večplastno, saj so zraven študijskih vsebin pridobivali tudi izkušne […]
Študenti drugega letnika so imeli v četrtek, 24. 3. 2022, zanimivo in poučno ekskurzijo v Ljubljano in Grosuplje. Ogledali so si podjetji Winterhalter in Kogast v Grosupljem. V popoldanskih urah pa so obiskali še strokovni sejm okusov GASTexpo ter sejem Turizma v Ljubljani. Ekskurzija je bila organizirana v okviru predmetov ZKN, TOP in TML.
Danes, 14. decembra, so študenti 2. letnika zaključili svoje projektno delo pri predmetu Trženje v živilstvu in prehrani s predstavitvijo marketinških idej. V tem letu so se študenti osredotočili na šolsko prodajalno in slaščičarno oziroma so si postavili vprašanje kaj spremeniti, da bo prodaja večja, da privabimo nove kupce in postanemo bolj prepoznavni v lokalnem […]