Zaključek natečaja “Prešerna ustvarjalnost”

Tik pred slovenskim kulturnim praznikom smo zaključili z našim natečajem »Prešerna ustvarjalnost«, ki smo ga letos razpisali za področje poezije, proze in fotografije. Na natečaj je svoja dela na področju poezije in fotografije oddala tudi študentka 1. letnika Danaja Romih. Njeno poezijo je komisija nagradila z drugo nagrado, fotografije pa s tretjo nagrado. Danaji iskreno […]

Več

Ekskurzija študentov 1. letnika v Avstrijo

Tik pred vnovičnim zaprtjem šol nam je uspelo realizirati celodnevno ekskurzijo v sosednjo Avstrijo. Sobota, 10. oktober 2020. Pot nas je vodila proti Gornji Radgoni in nato čez mejo do  naše prve destinacije Pivovarne Bevog. Med potjo smo imeli poučne predstavitve študentov,  ki so nam predstavili zanimivosti o Štajerski, obeh  Radgonah  ter o Avstriji in […]

Več

Dobrodelna akcija

Za obdobje med 16. in 20. marcem 2020 bi naj potekala dobrodelna akcija zbiranja hrane v organizaciji študentov naše Višje strokovne šole. Žal do realizacije ni prišlo, saj smo na prvi dan načrtovane  akcije pričeli prvi dan s študijem na daljavo.

Več

Sodelovanje na božično kulinaričnem vrtiljaku 2019

17. in 18. decembra 2019 smo s študentkami 2. letnika sodelovali na božično kulinaričnem vrtiljaku – CAFOODFEST – v organizaciji Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem iz Maribora. Na platoju prenovljene Cafove ulice smo obiskovalcem ponujali naše izdelke – medenjake, potice, domače klobase …

Več

Strokovna ekskurzija 1. letnikov po avstrijskih podjetjih

Prvi strokovni ogled so imeli v družinskem podjetju Golles v Riegerburgu, ki proizvaja kise in žganja. Tam so  predstavili  tehnologijo pridelave žganja in kisa  ter razvoj in vizijo podjetja. Nato je sledil ogled proizvodnje mesnih izdelkov Vulcano Schinkenmanufaktur iz Auersbacha.  Pri tem ogledu je prav tako bil predvajan film o podjetju ter njihovih ciljih, sam […]

Več

Zaključek projektnega dela študentov 1. letnika

10. decembra so študenti 1. letnika rednega študija predstavljali rezultate projektnega dela pri predmetu Ekonomika in management podjetij. Projekt so poimenovali “Skrivnosti mladosti”. Pri tovrstnem delu gre za drugačen način usvajanja predpisanih vsebin, saj so predavateljica in študenti le-te  obdelali preko razvoja novih izdelkov. Obiskovalci smo tako lahko videli in tudi poskusili napitke za vitalnost […]

Več

Srca za Valentinovo

V okviru laboratorijskih vaj pri predmetu Prehrana z gastronomijo in kulinariko so študentje 2. letnika oblikovali srca iz testa. Veliko različnih načinov in tržnih pristopov je povezanih s srci in Valentinovim. Oblikovanja iz testa in ponudba teh vrst izdelkov je lahko ena od priložnosti za ročno izdelano darilo.

Več

Študentje so povezovali tradicijo z novimi trendi v prehrani

Študentje 2. letnika Višje strokovne šole so pri vajah iz predmeta Prehrana z gastronomijo in kulinariko v torek, 13. januarja 2015 povezovali tradicijo s sodobnimi trendi v prehrani. Pripravili so nekoliko drugačne potice, kot jih poznamo, in sicer: koruzne, prosene, ajdove in tatarske ajdove potice z različnimi nadevi ter jih senzorično ocenili. Ugotovili so, da […]

Več

Utrinki iz Poljske 2014

Maja 2014 smo obiskali partnersko šolo Visoko šolo za turizem in ekologijo v Suhi Beskidski na Poljskem. Utrinki iz obiska v okviru Erasmusa so na priloženih fotografijah.

Več

Testenine iz tatarske ajde

Na višji strokovni šoli smo razvijali testenine iz navadne in tatarske ajde. Poskušali smo pripraviti testenine s čim večjim deležem ajdove moke. V priloženih slikah boste našli tudi testenine s 75 % tatarske ajdove moke. Testenine iz navadne in tatarske ajdove moke je izdelovala Nataša Pem. Razvoj ajdovih testenin smo predstavili novembra 2013 v karlovcu […]

Več

DOBRE PRAKSE SODELOVANJA MED IZOBRAŽEVALNIMI USTANOVAMI IN GOSPODARSTVOM

Na 2. mednarodni konferenci s področja harmonizacije terciarnega strokovnega izobraževanja na področju JV Evrope z naslovom: DOBRE PRAKSE SODELOVANJA MED IZOBRAŽEVALNIMI USTANOVAMI IN GOSPODARSTVOM (v organizaciji Skupnosti VSŠ) 28. in 29. novembra 2013 na Bledu se je naša Višja strokovna šola predstavila z 10-letnim razvojnim delom na področju ajde. Predstavili smo naše sodelovanje s slovenskim […]

Več

Projekt telo in hrana v sliki 2011

Študentje 2. letnika živilstva in prehrane so se v okviru predmeta Trženje v živilstvu in prehrani lotili povezave umetniške fotografije s trženjem sadja in zelenjave. Projekt so predstavili marca 2011 z odprtjem razstave fotografij, ki so jih pripravili.

Več

Projekt LUŠTREK V VSAKO KUHINJO

Študentje izrednega študija živilstva in prehrane so novembra 2010 pod mentorstvom predavateljice Zdenke Boltavzer pripravili projekt z naslovom »Luštrek v vsako kuhinjo«. Projekt je potekal v okviru predmeta Ekonomika in management podjetij. Razvili so več izdelkov z luštrekom, in jih predstavili širši javnosti. Mnogo izdelkov smo tudi poskusili.

Več

Projekt PIVO PIJAČA SVETA 2007

Študentje 2. letnika rednega študija živilstva in prehrane so februarja 2007 pripravili medijsko odmeven projekt PIVO – PIJAČA SVETA. Predstavili so svoje pivo ING, istočasno pa naredili vrsto živilskih izdelkov s pivom ali sladom. Predvsem zanimivi so bili sladoledi z okusi temnega laškega piva, svetlega laškega piva, bandidosa ice, bandidosa tequile itd. Projekt je potekal […]

Več

Projekt META 2006

Študentje 1. letnika rednega študija živilstva in prehrane so decembra 2006 pod mentorstvom predavateljice Zdenke Boltavzer pripravili projekt z naslovom »Razvoj naravnih živilskih produktov iz mete«. Projekt je potekal v okviru predmeta Ekonomika in management podjetij. Razvili so več živilskih izdelkov z meto, med drugim čokolado metolado, metinkovec, metahrustke in še mnoge druge. Za razvoj […]

Več

Projekt ŠTUŽI NAS DRUŽI 2015

Študentje 1. letnika so v okviru predmeta EMP decembra 2005 razvili svoj izdelke ŠTUĆŽI ter svojo blagovno znamko ŠTUŽI (ŠTUdenti Živilstva). Javna predstavitev projekta je bila v šolski avli, udeleženci twodigits game pa so lahko poskusili nov izdelke ŠTUŽI.  

Več