Še eno priznanje Višji strokovni šoli

🎉 Ponosen trenutek za našo šolo! 🎉 Na tradicionalnem dogodku Štajerske gospodarske zbornice, Podelitev priznanj najboljšim inovacijam podravske regije 2025, ki je potekal  12. junija 2025 v Kulturni dvorani Toneta Partljiča v Pesnici pri Mariboru, so študentke Mojca Cvelbar, Lara Herbaj in njihova mentorica dr. Vesna Trančar prejele priznanje za prebojno invencijo! 🏅 Predstavile so svojo inovacijo GRANBUČKO – Moč narave v vsakem grižljaju!, ki združuje nutricionistično vrednost, […]

Več

UTRINKI IZ PODELITVE DIPLOM – 2025

V četrtek, 22. maja 2025, je na naši Višji strokovni šoli potekala slavnostna podelitev diplom diplomantom generacije 2024/25. Dogodek je bil priložnost za skupno praznovanje uspešno zaključene izobraževalne poti. Slavnostni govornik je bil predsednik Kluba diplomantov, gospod Stanko Vorih, ki je z izbranimi besedami spodbudil diplomante k nadaljnjemu strokovnemu razvoju in povezovanju. Program sta odlično […]

Več

Uspešen zaključek projekta študentov 1. letnika

Včeraj, 8. maja,  smo z velikim ponosom zaključili navdihujoč projekt Skupaj za okusno prihodnost, ki so ga oblikovali in izvedli študentje 1. letnika programa Živilstvo in prehrana, IC Piramida Maribor. Na dogodku so predstavili svoje inovativne poslovne ideje, ki so nastajale pri predmetu Ekonomika in management podjetja: ???? ČOKOŠOK ???? NJAMI ČOKOLADICE ???? MATCHA BOMBICE ???? GREŠNI GRIŽLJAJ ????????IMMUNO SHOTS in SADNI […]

Več

Uspeh študentke 2. letnika na pofinalih POPRI

Naša Mojca iz 2. letnika je zmagala na danšnjem polfinalnem tekmovanju POPRI – prestižnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih! – in se uvrstila v finale z izdelkom Granola Granbučko. Tekmovanje je bilo polno izjemne energije, inovativnih idej in nepozabnega vzdušja. Mojca je s svojo kreativnostjo, inovativnostjo in predanostjo dokazala, da ima vizijo in pogum za […]

Več

Odličen dosežek Evelyn in Eme

27. februarja je že petič zapored potekalo tekmovanje Naj krof Slovenije 2025. Tekmovanje je bilo možno v dveh kategorijah: naj klasični in naj inovativni krof. Naši Evelyn in Ema iz 2. letnika sta na tekmovanje poslali Bučnega Slavka. Slavko ni navaden krof Njegovo pirino polnozrnato testo prepleteno z bučnimi semeni se cvre v domači svinjski […]

Več

Izjemen uspeh naših študentk na tekmovanju Več znanja za več turizma

Mojca Cvelbar in Lara Herbaj, študentki 2. letnika rednega študija, sta na letošnjem tekmovanju Več znanja za več turizma na temo “T&T: Tradicija v trendu” osvojili odlično 3. mesto! ✨ S svojim izdelkom Granbučko sta dokazali, da je mogoče kulturno dediščino in tradicijo Slovenije predstaviti skozi živilsko stroko na sodoben in privlačen način. Njuna predanost, ustvarjalnost in strokovnost so navdušili sodnike in občinstvo. Izredno smo ponosni, […]

Več

Študenti 2. letnika sodelovali na Prazničnem bazarju

Včerajšnji Praznični bazar IC Piramide Maribor, na katerem je sodelovala tudi Višja strokovna šola je uspel “v nulo”. Študenti prodali večino izdelkov in vse srečke. Tako je, če imaš dobro ekipo 2. letnikov Ker je bila ravnateljica celo leto pridna, se je lahko fotografirala z Dedkom Mrazom

Več

Tudi 1. letniki na strokovni ekskurziji

V soboto smo se s študenti 1. letnika podali na zanimivo strokovno ekskurzijo v Avstrijo, polno kulinaričnih in kulturnih doživetij. Naša prva postaja je bila kmetija Vulkano v Auersbachu, kjer nas je navdušil proces izdelave prvovrstnih šunk, pršutov, klobas in slanine. Po okusni degustaciji smo se odpravili v manufakturo Gölles, znano po izdelavi vrhunskih balzamičnih […]

Več

Še tretja strokovna ekskurzija 2. letnikov

V ponedeljek, 18. novembra 2024, smo se študenti 2. letnika odpravili na tako že tretjo strokovno ekskurzijo, tokrat nas je pot vodila proti Dolenjski.  Najprej smo obiskali Kmetijsko zadrugo Laško, kjer smo si ogledali predelovalni obrat mesnin, spoznali njihove postopke dela in degustirali nekaj izdelkov. Sledil je obisk Pivovarne Laško, kjer smo se seznanili s […]

Več

Študenti na tradicionalnem slovenskem zajtrku

Vsako leto tretji petek v mesecu novembru obeležujemo tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnji slogan je bil “Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk”. Na ravni celotnega IC Piramida smo k tradicionalnemu zajtrku sedli ob 8. uri – kruh z maslom in medom, mleko in jabolko. No ja, za malo “cartanja” pa še medenjaki

Več

“Predmartinova” strokovna ekskurzija 2. letnikov

Dne 7. novembra 2024 smo se študentje drugega letnika Višje strokovne šole odpravili na strokovno ekskurzijo v Prlekijo. Začeli smo s prijetnim postankom v Kodili, kjer smo ob degustaciji domačih mesnin spoznali predanost, s katero ustvarjajo lokalne specialitete. Pot nas je nato vodila v Klet Ormož, kjer smo si ogledali vinsko klet in se podrobneje […]

Več

1. letniki na kulturnem potepu

V torek, 22. 11. 2024, so imeli študentje 1. letnika kulturni potep po Mariboru. Obiskali so tudi Muzej narodne osvoboditve. Muzeja si študentje niso le ogledali, ampak so se udeležili odlične delavnice “Mir je zelen” ter razmišljali o vojnah, starih in  novih vrednotah,  trajnosti … Bilo je zabavno in zelo poučno.

Več

Predavanje v sklopu vseživljenjske karierne orientacije

V torek, 15. 10. 2024, ob 9.00 je bilo  za študente 1. in 2. letnika organizirano predavanje, v sklopu  vseživljenjske karierne orientacije, z naslovom: Zaposlitveni razgovor in pomen medsebojne komunikacije. G. Aleksej Metelko je  študentom predstavil veščine medsebojnega komuniciranja za  izboljšanje medosebnih odnosov, kar je ključnega pomena za rast in razvoj osebne kariere študenta.  Udeležilo se […]

Več

Uspeh Višje šole na Interslastu

15. oktobra  je v Tuheljskih toplicah že tradicionalno potekalo mednarodno slaščičarsko tekmovanje – INTERSLAST. Višjo šolo sta zastopali Evelyn Križan z linškimi očmi in Ema Horvat z medvedjimi šapami. Njuna mentorica je bila kolegica Silva Golob. Konkurenca je bila kar velika, saj je tekmovalo j100 posameznikov. Z veseljem sporočamo, da je Evelyn dobila srebrno medaljo. […]

Več

Utrinek iz vaj pri predmetu “Prehrana in dietetika”

Dne 9. 10. 2024 smo pri predmetu Prehrana in dietetika imeli delavnico peke brezglutenskega kruha. Naučili smo se razlikovati med brezglutenskimi mokami različnih proizvajalcev, kako se pripravi testo za pice iz koruzne in ajdove moke, kdaj je pečen kruh in podobno.  V imenu študentov napisala Maša Cijan

Več

Uradni zaključek programa “Strokovnjak/strokovnjakinja za izvajanje medicinsko predpisanih diet”

V ponedeljek, 7. oktobra, smo tudi uradno zaključili izobraževanje 1. generacije programa za spopolnjevanje – Strokovnjak/strokovnjakinja za izvajanje medicinsko predpisanih diet. Z nami sta na mini podelitvi potrdil bila tudi predavatelja v programu – mag. Marjeta Fidler in Gregor Sok, ki je prevzel tudi vlogo fotografa Podelitev je sovpadala z okroglo obletnico našega Emerika (o […]

Več

Prva strokovna ekskurzija 2. letnikov

V torek, 8. oktobra 2024, smo se študentje 2. letnika Višje strokovne šole odpravili na strokovno ekskurzijo. Najprej smo obiskali živilski obrat Eta, ki deluje pod blagovno znamko Natureta. Predstavili so nam njihove proizvodne prostore in polnilne linije, kjer proizvajajo kar 400 različnih izdelkov. Nato smo se odpravili v proizvodni obrat Mercator IP, invalidsko podjetje, […]

Več

Zaključna strokovna ekskurzija 2. letnikov

Študenti 2. letnika rednega študija so bili v torek, 28. in sredo 29. maja 2024 na dvodnevni strokovni ekskurziji. Obiskali so naslednja podjetja: Incom Ajdovščina Ecolat Vipava Pršutarno Lokev Oljarstvo Lisjak Vinarstvo Rodica Na ekskurziji so spoznali proizvodne obrate iz različnih področij živilske industrije, poskusili veliko različnih izdelkov: sladoled, čokolado, mozarelo, kraški pršut s penino, […]

Več

Utrinki iz podelitve diplom – 2024

V četrtek, 23. maja, smo na Višji šoli imeli slavnostno podelitev diplom, ki je tokrat sovpadala s 25-letnico delovanja šole. Lepa številka, a ne? Napisano drugače – celega četrt stoletja že obstajamo in puščamo sledi v slovenskem izobraževalnem prostoru. Slavnostni govornik je bil Miha Zimšek, sekretar Skupnosti višjih strokovnih šol republike Slovenije. Podelitev sta vodili […]

Več

Študenti iz Martinika na praktičnem izobraževanju pri nas

V ponedeljek so preko projekta Erasmus+ k nam prispeli Ryan, Hendy in Reny iz partnerske šole Local Public Establishment for Agricultural Education and Vocational Training in Robert, Martinik. Ryan in Hendy bosta v naših slaščičarskih delavnicah opravljala dvomesečno praktično izobraževanje, Reny pa bo prakso opravljal v Bran grupi, ki jo vodi naš diplomant Matjaž Fingušt […]

Več