Strokovna ekskurzija predavateljev in sodelavcev Višje strokovne šole

Med 25. in 27. avgustom 2022 je Višja strokovna šola za svoje predavatelje in sodelavce organizirala tridnevno strokovno ekskurzijo na Hrvaško preko programa Erasmus+. Prvi dan smo si v Čakovcu ogledali celotno proizvodnjo v Mesni industriji Vajda in Pivovarni Lepi decki. Seveda je v ogled bila vključena tudi degustacija😉. Iz Čakovca nas je pot vodila […]

Več

Naša predavateljica na študijskem obisku v Valenciji

»Valencija je nova možna destinacija mobilnosti za naše študente« je potrdila naša predavateljica dr.Alenka Hmelak Gorenjak, ko se je vrnila s študijskega obiska v Španiji. Tukaj se je seznanila s potencialnimi partnerji mobilnosti – srednjo poklicno in višjo strokovno šolo – Mediterráneo Culinary Center in institucijo, ki ureja mobilnosti dijakov in študentov  – Mediterraneo Eramus […]

Več

UTRINKI IZ PODELITVE DIPLOM – 2022

25. maja smo v Hotelu Piramida izpeljali svečano podelitev diplom. Slavnostna govornica je bila dr. Tatjana Zagorc, direktorica Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij. Na podelitvi smo v skladu s tradicijo naših podelitev podelili tudi priznanja za najdiplome, najmentorico in naj podjetje. Več o tem na https://www.icp-mb.si/visja-strokovna-sola/za-studente/diploma/. Podelitev je povezovala Melisa, študentka 2. letnika. Za glasbene […]

Več

Naša diplomantka sodelovala na hackatonu o prehranski oskrbi starejših

V aprilu in maju 2022 je na Biotehniški fakulteti potekal hackhaton z izzivom prehranske oskrbe starejših.  Potekal je v organizaciji EIT Food Hub Slovenija in v sodelovanju z Biotehniško fakulteto. Na hekatlon se je prijavilo 8 ekip. V eni do ekip je sodelovala tudi naša diplomantka Klaudija Reberc. Njena skupina je  predstavila program Dobri zdravi […]

Več

Sodelovali smo na 17. Simpoziju mlinarstva, pekarstva in slaščičarstva

IC Piramida Maribor je 23. maja aktivno sodeloval na 17. Simpoziju mlinarstva, pekarstva in slaščičarstva. Glavna tema simpozija je bila “Trajnostni razvoj v mlinarstvu, pekarstvu in slaščičarstvu”. Ravnateljica Višje strokovne šole mag. Neva Malek je na simpoziju predavala o toplogrednih vplivih pekovskih in mlevskih izdelkov, vodja MICa Gregor Sok pa o uporabi (pivske) kvasne biomase […]

Več

Naša diplomantka prišla med finaliste izbora za najboljše diplomsko delo na višjih strokovnih šolah

Oktobra 2021 je Skupnost višjih strokovnih šol razpisala izbor za najboljše diplomsko delo na višjih strokovnih šolah za študijski leti 2019/20 in 2020/21. Vsaka višja strokovna šola je lahko oddala en predlog. Z naše šole smo predlagali diplomantko Ines Senica in njeno diplomsko delo Zaščita blagovne znamke Slaščičarstva Senica, ki je nastalo pod mentorstvom naše […]

Več

Zaključek projekta študentov 1. letnika pri predmetu EMP

V sredo, 11. maja, so redni študenti 1. letnika pripravili zaključek projekta, ki so ga poimenovali “6 peresna deteljica za šok energije”. Predpisane vsebine pri predmetu Ekonomika in management podjetij so usvajali preko projektna dela in razvijanja različnih produktov, Na ta način je študijski proces potekal večplastno, saj so zraven študijskih vsebin pridobivali tudi izkušne […]

Več

Ekskurzija študentov 2. letnika

Študenti drugega letnika so imeli v četrtek, 24. 3. 2022, zanimivo in poučno  ekskurzijo v Ljubljano in Grosuplje. Ogledali so si podjetji  Winterhalter in Kogast v Grosupljem. V popoldanskih urah pa so obiskali še strokovni sejm okusov GASTexpo ter sejem Turizma v Ljubljani. Ekskurzija je bila organizirana v okviru predmetov ZKN, TOP in TML.

Več

Predstavitev marketinških idej pri predmetu Trženje v živilstvu in prehrani

Danes, 14. decembra, so študenti 2. letnika zaključili svoje projektno delo pri predmetu Trženje v živilstvu in prehrani s predstavitvijo marketinških idej. V tem letu so se študenti osredotočili na šolsko prodajalno in slaščičarno oziroma so si postavili vprašanje kaj spremeniti, da bo prodaja večja, da privabimo nove kupce in postanemo bolj prepoznavni v lokalnem […]

Več

Še četrta ekskurzija študentov 2. letnika😁

V obliki strokovne ekskurzije smo se podali 4. novembra v Prekmurje. Najprej smo obiskali družinsko podjetje Mesarstvo Kodila v Markišavcih pri Murski Soboti. V tamkajšnjih prostorih degustacijske galerije je 30-letno uspešno pot do številnih uspehov in priznanj Mesarstva Kodila predstavil gospod Janko Kodila, saj se že tri generacije družine Kodila ukvarjajo s predelavo mesa in […]

Več

Že tretja ekskurzija študentov 2. letnika

V ponedeljek, 25. 10. 2021, nam je uspelo izvesti še eno ekskurzijo za študente 2. letnika. Tokrat smo obiskali Kostanjevico na Krki, kjer smo si ogledali Ribogojstvo Goričar, gre za družinsko podjetje, kjer že tretja generacija, od leta 1978, gradi tradicijo vzreje, predelave in prodaje sladkovodnih rib. Gojijo sedem vrst rib: postrvi šarenke, potočne postrvi, […]

Več

Še ena ekskurzija študentov 2. letnika

Tokrat kmetija Podpečan (ogled proizvodnje sirov, hleva, molže) ter hmeljarskega muzeja in fontane piva v Žalcu. In seveda degustacije – sirne in pivske. Brez tega pa ja ne gre Za fotografije je kot ponavadi poskrbela naša Danaja

Več

Ekskurzija rednih študentov 2. letnika

Študijsko leto 2021/22 smo s študenti 2. letnika popestrili že na začetku zimskega semestra, saj smo se v okviru seminarskih vaj udeležili  vinsko kulinaričnega dogodka v Mariboru, ki se je  odvijal v sklopu Festivala Stare trte Maribor. Vinsko kulinarični dogodek Promenada okusov je potekal v soboto, 2. oktobra 2021, v slikovitem mestnem jedru Maribora. S […]

Več

Zaključek projekta pri predmetu EMP

Usvajanje predpisanih vsebin pri predmetu EMP (Ekonomika in management podjetij) je tudi v tem študijskem letu navkljub študiju na daljavo potekalo v obliki projektnega dela. Predstavljamo nekaj zanimiv poslovnih idej in izdelkov naših 1. letnikov. Torta s štirimi okusi izpod ideje in prstov Zale. Ameriške krofe in popcakes s slanino, ki so jih ustvarile Danaja, […]

Več

Zaključek natečaja “Prešerna ustvarjalnost”

Tik pred slovenskim kulturnim praznikom smo zaključili z našim natečajem »Prešerna ustvarjalnost«, ki smo ga letos razpisali za področje poezije, proze in fotografije. Na natečaj je svoja dela na področju poezije in fotografije oddala tudi študentka 1. letnika Danaja Romih. Njeno poezijo je komisija nagradila z drugo nagrado, fotografije pa s tretjo nagrado. Danaji iskreno […]

Več

Ekskurzija študentov 1. letnika v Avstrijo

Tik pred vnovičnim zaprtjem šol nam je uspelo realizirati celodnevno ekskurzijo v sosednjo Avstrijo. Sobota, 10. oktober 2020. Pot nas je vodila proti Gornji Radgoni in nato čez mejo do  naše prve destinacije Pivovarne Bevog. Med potjo smo imeli poučne predstavitve študentov,  ki so nam predstavili zanimivosti o Štajerski, obeh  Radgonah  ter o Avstriji in […]

Več

Dobrodelna akcija

Za obdobje med 16. in 20. marcem 2020 bi naj potekala dobrodelna akcija zbiranja hrane v organizaciji študentov naše Višje strokovne šole. Žal do realizacije ni prišlo, saj smo na prvi dan načrtovane  akcije pričeli prvi dan s študijem na daljavo.

Več

Sodelovanje na božično kulinaričnem vrtiljaku 2019

17. in 18. decembra 2019 smo s študentkami 2. letnika sodelovali na božično kulinaričnem vrtiljaku – CAFOODFEST – v organizaciji Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem iz Maribora. Na platoju prenovljene Cafove ulice smo obiskovalcem ponujali naše izdelke – medenjake, potice, domače klobase …

Več

Strokovna ekskurzija 1. letnikov po avstrijskih podjetjih

Prvi strokovni ogled so imeli v družinskem podjetju Golles v Riegerburgu, ki proizvaja kise in žganja. Tam so  predstavili  tehnologijo pridelave žganja in kisa  ter razvoj in vizijo podjetja. Nato je sledil ogled proizvodnje mesnih izdelkov Vulcano Schinkenmanufaktur iz Auersbacha.  Pri tem ogledu je prav tako bil predvajan film o podjetju ter njihovih ciljih, sam […]

Več

Zaključek projektnega dela študentov 1. letnika

10. decembra so študenti 1. letnika rednega študija predstavljali rezultate projektnega dela pri predmetu Ekonomika in management podjetij. Projekt so poimenovali “Skrivnosti mladosti”. Pri tovrstnem delu gre za drugačen način usvajanja predpisanih vsebin, saj so predavateljica in študenti le-te  obdelali preko razvoja novih izdelkov. Obiskovalci smo tako lahko videli in tudi poskusili napitke za vitalnost […]

Več