Vabilo dijakom 2. letnika NPI za Erasmus delovno prakso

Dijake 2. letnika NPI v šolskem letu 2024/25 vabimo, da se prijavite na razpisa Erasmus+ KA1 – Mobilnost dijakov v PIU. Maja 2025 vam bomo omogočili, da se odpravite na praktično usposabljanje v tujino in opravite del delovne prakse na Hrvaškem, v Koprivnici. Prijave zbiramo do srede, 22. januarja 2025. Več informacij najdete v prilogah. VABILO-DIJAKI-2.letnikNPI […]

Več

Julija, Lucija, Nuša in Neli na Erasmus+ delovni praksi na Slovaškem

Dijakinje letošnjega 2. letnika programa slaščičar so bile mednarodno zelo aktivne in tudi Julija, Lucija, Neli in Nuša so se odločile, da bodo del svoje delovne prakse opravile v tujini. Odločile so se za odhod v Košice na Slovaškem, kjer so v okviru projekta Erasmus+ delale v tamkajšnji šoli Hotelová Akadémia ter hotelih Villa Sandy […]

Več

Marijana, Mia in Špela na Erasmus praksi na Dunaju

Tudi Marijana, Mia in Špela so del svoje delovne prakse opravile v Avstriji. V okviru projekta Erasmus+ so od 11. novembra do 1. decembra 2024 delale na Dunaju v pekarni, slaščičarni in kavarni Szihn. V uspešnem družinskem podjetju so pridobivale delovne izkušnje in spretnosti, utrjevale nemški in angleški jezik ter spoznavale Dunaj, ki je še […]

Več

Ana, Ela in Tina na Erasmus praksi v Badnu

Ana, Ela in Tina, dijakinje 2. letnika so se odločile, da bodo del svoje delovne prakse opravljale okviru projekta Erasmus+ v Badnu pri Dunaju. Tako so od 11. novembra do 1. decembra 2024 utrjevale nemški in angleški jezik v tem prikupnem mestu Ludwiga van Beethowna. V pekarni in slaščičarni Annamühle so izdelovale praznične in vsakdanje […]

Več

Alja, Ana, Marisa in Urša na Erasmus+ praksi v Jablancu in Sisku

Naše dijakinje 2. letnika – Alja, Ana, Marisa in Urša – so bile od 11. do 29. novembra 2024 na Erasmus+ delovni praksi v mali obmorski vasici Jablanac, kjer so delale v hotelu Kul IN Ablana. Kasneje so spoznale delovno okolje še v naši partnerski šoli Kulinarski Institut Kul IN v Sisku. Izdelovale so odlične […]

Več

Erasmus dnevi – Erasmus izdelki

17. oktobra 2024 smo se tudi na naši šoli vključili v vseevropski dogodek Erasmus dnevi 2024. Mi smo ga poimenovali ERASMUS DNEVI – ERASMUS IZDELKI. V naši učni prodajalni smo tako lahko razvajali svoje brbončice z Erasmus sladicami in s kruhom po originalnih receptura držav izvora in izpod rok naših učiteljev in dijakov v slaščičarskih […]

Več

Dijakinja Karin dosegla bronasto medaljo na Interslastu

Ponosno sporočamo, da je naša dijakinja Karin dosegla pomemben uspeh na mednarodnem tekmovanju slaščičarjev Interslast 2024 v Tuheljskih Toplicah. S svojimi izvrstnimi magdalenicami je, pod mentorstvom učiteljice Sandre Hozjan, navdušila sodnike in si prislužila bronasto medaljo. Tekmovanje je potekalo v kategorijah: – linške oči, – orehova ali makova pita, – medvedje šape (magdalenice). Iskrene čestitke […]

Več

Trening aktivnosti v okviru ERASMUS+ za grške učitelje

V začetku oktobra smo na šoli organizirali trening aktivnosti v okviru ERASMUS + PROGRAMA za pet učiteljev poklicne šole 1st EPAL of Kilkis, Grčija. Tema srečanja je bila “Prepoznavanje oblik neformalnega izobraževanja za spodbujanje vključevanja in boj proti diskriminaciji“. Ob delu v učilnicah so naši grški kolegi spoznavali tudi kulturne znamenitosti Maribora in njegovo kulinariko. Ob povratku domov smo […]

Več

Vabilo dijakom 2. letnika na Erasmus+ delovno prakso

Dijaki 2. letnikov v šolskem letu 2024/25. Vabimo vas, da se prijavite na razpisa Erasmus+ KA1 – Mobilnost dijakov v PIU. Novembra in decembra 2024 vam bomo omogočili, da se odpravite na praktično usposabljanje v tujino. Možnost imate, da se prijavite na mobilnost: Hrvaška – Jablanac Hrvaška – Koprivnica Avstrija – Dunaj Avstrija – Baden […]

Več

Vabilo dijakom 5. letnika na delovno prakso Erasmus+

Dijake 5. letnika v šolskem letu 2024/25 vabimo, da se prijavite na razpisa Erasmus+ KA1 – Mobilnost dijakov v PIU. Oktobra 2024 vam bomo omogočili, da se odpravite na praktično usposabljanje v tujino. Možnost imate, da se prijavite na mobilnost na Švedskem – Göteborg, od 20. oktobra do 2. novembra 2024. Vabljeni k prijavi. VABILO-DIJAKI-5.letnik […]

Več

Erasmus delovna praksa za 3. letnike

Bodoče dijake 3. letnikov v šolskem letu 2024/25 vabimo, da se prijavijo na razpisa Erasmus+ KA1 – Mobilnost dijakov v PIU. Septembra in oktobra 2024 vam bomo omogočili, da se odpravite na praktično usposabljanje v tujino. Možnost imate, da se prijavite na mobilnost: Hrvaška, Sisak + Jablanac, Hrvaška, otok Krk, Malinska, Slovaška, Košice. Vse, ki […]

Več

Teja dosegla 2. mesto na mednarodnem tekmovanju v Rigi

Z veseljem objavljamo, da je naša dijakinja Teja Horvat iz 3.b dosegla 2. mesto na mednarodnem tekmovanju “Learn, Know, Do, Can, Show” v Rigi v Latviji v kategoriji izdelave eklerjev (na foto št. 2). Tudi dijaka Staš Hari in Klemen Rudolf sta na tekmovanju uspešno predstavljala našo šolo in pripravila odličen kruh (št. 7) in […]

Več

Srebrna in bronasta medalja na Cassovia Cup Košice 2024

Dijakinji Minea Ćaćić in Eva Dimitrovski iz 4. letnika sta 20. marca 2024 v okviru projekta Erasmus+ sodelovali na mednarodnem tekmovanju v poklicnih spretnostih Cassovia Cup 2024 v mešanju koktejlov v Košicah, na Slovaškem. S suverenim nastopom sta med 52 tekmovalci ponosno zastopali našo šolo (tekmovanja smo se udeležili prvič) in dosegli odlični srebrno in […]

Več

Razpis Erasmus+ za 2. letnik NPI

Dijake 2. letnika NPI vabimo k prijavi na razpis za opravljanje delovne prakse na Hrvaškem (Koprivnica) v okviru projekta Erasmus+. Prijave zbiramo do vključno ponedeljka, 4. marca 2024. Več informacij najdete v prilogah: VABILO-DIJAKI-2.letnik prijavni obrazec soglasje-razrednik soglasje-mentor

Več

Razpis Erasmus – 4. letniki

Dijaki 4. letnikov v šolskem letu 2023/24. Vabimo vas, da se prijavite na razpisa Erasmus+ KA1 – Mobilnost dijakov v PIU. Junija 2024 vam bomo omogočili, da se odpravite na praktično usposabljanje v tujino. Možnost imate, da se prijavite na mobilnost: Norveška (Oslo), Španija (Valencia). Vse informacije v prilogah: VABILO-DIJAKI-4. letnik prijavni obrazec soglasje-razrednik soglasje-mentor

Več

Erasmus delovna praksa v Rovinju

Amadeja, Laura in Monja, dijakinje 2. letnika SPI, so bile od 13. novembra do 2. decembra 2023 na delovni praksi v Rovinju v okviru projekta Erasmus+, kjer so se 3 tedne usposabljale za slaščičarke v hotelu Lone. Prvih nekaj dni je bila z  njimi tudi učiteljica Silva Hostnik, ki jih je uvedla v mednarodno izkušnjo […]

Več

Erasmus 5. letnik

Dijake 5. letnikov vabimo, da se prijavite na razpis Erasmus+ KA1 – Mobilnost dijakov v PIU. Februarja 2024 vam bomo omogočili, da se odpravite na praktično usposabljanje v tujino. Možnost imate, da se prijavite na mobilnost: Španija, Salamanca, Švedska, Göteborg. Več informacij v prilogah: VABILO-DIJAKI-5.letnik prijavni obrazec soglasje-razrednik soglasje-mentor  

Več

Zaključek mednarodnega projekta HYBAKE in predstavitev spletne platforme hybake.com

27. in 28. oktobra 2023 je v mestu Tartu v Estoniji potekal zaključek mednarodnega Erasmus+ KA2 projekta HYBAKE in predstavitev spletne platforme http://hybake.com za učenje tradicionalne praznične peke sodelujočih držav. S strani IC Piramida Maribor se je dogodka udeležila ekipa sodelujočih na projektu: koordinatorica projekta mag. Zdenka Kresnik, Davorin Urih, Mateja Gimpelj in Silva Golob. Spletna […]

Več

Tina, Sara, Luna in Laura zaključile Erasmus delovno prakso na Hrvaškem

Dijakinje 3. letnika SPI so uspešno zaključile 5-tedensko delovno prakso v okviru projekta Erasmus+ na Hrvaškem – en teden so delale v naši novi partnerski šoli Kulinarijski institut Kul IN v Sisku, nadaljevale pa v 5* hotelu Le Meridien Lav v Splitu. Prvi teden v Sisku je bila z njimi tudi učiteljica praktičnega pouka Jasmina […]

Več

Dijakinja Teja dosegla tretje mesto na Interslastu 2023

17. oktobra 2023 se je osem dijakinj naše šole (Teja, Karin, Mateja, Urška, Dolores, Melani, Maja, Valentina) udeležilo tekmovanja Srednjih slaščičarskih in prehramhenih šol Hrvaške in Slovenije INTERSLAST v Tuhelju na Hrvaškem. Spremljale so jih mentorice Silva Golob, Sandra Hozjan in Marija Horvat. Tekmovanje je potekalo v treh kategorijah: potice, breskvice in makroni. V res […]

Več