Srca za Valentinovo

V okviru laboratorijskih vaj pri predmetu Prehrana z gastronomijo in kulinariko so študentje 2. letnika oblikovali srca iz testa. Veliko različnih načinov in tržnih pristopov je povezanih s srci in Valentinovim. Oblikovanja iz testa in ponudba teh vrst izdelkov je lahko ena od priložnosti za ročno izdelano darilo.

Več

Študentje so povezovali tradicijo z novimi trendi v prehrani

Študentje 2. letnika Višje strokovne šole so pri vajah iz predmeta Prehrana z gastronomijo in kulinariko v torek, 13. januarja 2015 povezovali tradicijo s sodobnimi trendi v prehrani. Pripravili so nekoliko drugačne potice, kot jih poznamo, in sicer: koruzne, prosene, ajdove in tatarske ajdove potice z različnimi nadevi ter jih senzorično ocenili. Ugotovili so, da […]

Več

Inovacijski projekt SLADKO ZDRAVJE 2014

Študentje 1. letnika rednega študija živilstva in prehrane so v sklopu predmeta Ekonomika in management podjetij pod mentorstvom predavateljice mag. Marlene Vinter 16. decembra 2014 predstavili projekt SLADKO ZDRAVJE. V okviru projekta so obravnavali 4 teme, celiakijo, čaje, čokolado in jabolka. V okviru vsake teme so izdelali več zanimivih inovativnih izdelkov. Na javni prireditvi so […]

Več

Testenine iz tatarske ajde

Na višji strokovni šoli smo razvijali testenine iz navadne in tatarske ajde. Poskušali smo pripraviti testenine s čim večjim deležem ajdove moke. V priloženih slikah boste našli tudi testenine s 75 % tatarske ajdove moke. Testenine iz navadne in tatarske ajdove moke je izdelovala Nataša Pem. Razvoj ajdovih testenin smo predstavili novembra 2013 v karlovcu […]

Več

Projekt Z DREVES ZA POJEST 2012

Študentje 1. letnika rednega študija živilstva in prehrane so v sklopu predmeta Ekonomika in management podjetij predstavili idejo o izdelavi izdelkov iz orehov in kostanjev, razvili svoj recept za kostanjev liker, kostanjevo marmelado, izdelali svoje orehovo olje ter predstavili KOREH, piškot iz orehov in kostanjev. Projekt je bil javno predstavljen 18. decembra 2012.

Več

Projekt KAŠICA Z ŽLICE ZA NASMEJANO LICE 2011

Študentje 1. letnika rednega študija živilstva in prehrane so v sklopu predmeta Ekonomika in management podjetij predstavili več izdelkov iz sadja in zelenjave za otroke. Ob tem so se učili podjetništva, razvijanja idej, timskega dela ter javnega nastopanja. Okusili smo več njihovih izdekov, ki so jih javno predstavili decembra 2011.

Več

Projekt VRELCI ZDRAVJA 2011

Študentje 2. letnika rednega študija živilstva in prehrane so MARCA 2011 pripravili zanimiv projekt skupaj z Radensko d. d. iz Radencev. V okviru predmeta Tehnologija rastlinskih živil so pod mentorstvom Zdenke Masten razvijali ideje in pripravili kruhe ter slaščice z mineralno vodo Radenska. Ob tej priložnosti so nas obiskali tudi predstavniki iz Radenske in dogovorili […]

Več

Projekt INGVER IN NJEGOVA SIMFONIJA 2008

Marca 2008 so študentje 2. Letnika živilstva in prehrane v sklopu predmeta Tehnologija rastlinskih živil predstavili projekt Ingver in njegova simfonija. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da so ustvarili veliko različnih izdelkov in pijač z ingverjem. Ustvarjalni študenti so delali pod mentorstvom Zdenke Masten.

Več

Projekt PIVO PIJAČA SVETA 2007

Študentje 2. letnika rednega študija živilstva in prehrane so februarja 2007 pripravili medijsko odmeven projekt PIVO – PIJAČA SVETA. Predstavili so svoje pivo ING, istočasno pa naredili vrsto živilskih izdelkov s pivom ali sladom. Predvsem zanimivi so bili sladoledi z okusi temnega laškega piva, svetlega laškega piva, bandidosa ice, bandidosa tequile itd. Projekt je potekal […]

Več

Projekt ALI VEMO KAM NALOŽITI DENAR 2007

Študentje 1. letnika rednega študija živilstva in prehrane so decembra 2007 pod mentorstvom predavateljice Zdenke Boltavzer pripravili projekt z naslovom ALI VEMO KAM NALOŽITI DENAR Projekt je potekal v okviru predmeta Ekonomika in management podjetij. Študentje so se seznanili z delovanjem skladov, zavarovalnic, bank, načini varčevanja, nepremičninami in drugimi zanimivimi temami.

Več

Projekt META 2006

Študentje 1. letnika rednega študija živilstva in prehrane so decembra 2006 pod mentorstvom predavateljice Zdenke Boltavzer pripravili projekt z naslovom »Razvoj naravnih živilskih produktov iz mete«. Projekt je potekal v okviru predmeta Ekonomika in management podjetij. Razvili so več živilskih izdelkov z meto, med drugim čokolado metolado, metinkovec, metahrustke in še mnoge druge. Za razvoj […]

Več

Projekt ŠTUŽI NAS DRUŽI 2015

Študentje 1. letnika so v okviru predmeta EMP decembra 2005 razvili svoj izdelke ŠTUĆŽI ter svojo blagovno znamko ŠTUŽI (ŠTUdenti Živilstva). Javna predstavitev projekta je bila v šolski avli, udeleženci twodigits game pa so lahko poskusili nov izdelke ŠTUŽI.  

Več