V petek, 22. 11. 2019, se je svečano odprla Grajska praznična trgovina, ki je del Pokrajinskega muzeja Maribor in s katero tudi muzej prispeva kamenček v mozaik dogodkov in ponudbe čarobnega  mariborskega decembra.

Svečano otvoritev  je vodil dramski igralec Jure Ivanušič.

Grajska trgovina ponuja unikatne spominke in izdelke, ki pripovedujejo zanimive zgodbe o mestu, pokrajini in ljudeh. Del ponudbe so  izdelki iz naših delavnic (medenjaki, orehova potica, ajdove palčke, čajno pecivo …), saj že nekaj časa uspešno sodelujemo s Pokrajinskim muzejem Maribor.  Sodelovanje je v govoru na svečani otvoritvi izpostavila tudi direktorica Pokrajinskega muzeja Maribor, dr. Mirjana Koren, ko je predstavljala  čokolado v obliki mestnega grba, za katerega upa, da bo postal protokolarno darilo občine in ga izdelujemo v naših slaščičarskih delavnicah.

Seveda Grajska trgovina ponuja še vrsto drugih, premišljeno izbranih  izdelkov, od katerih so mnogi primerni za praznična darila. Zato vas vabimo, da si vzamete čas in obiščete trgovino, ki se nahaja na Grajskem trgu. Če ne v decembru, pa prihodnje leto, saj je že obisk trgovine, umeščene v prekrasno okolje mariborskega gradu, svojevrstno doživetje.