Ravnateljica Višje strokovne šole dr. Blanka Vombergar in Erasmus+ koordinatorica ter predavateljica Polonca Leskovar Mesarič sta od 10. do 12. julija 2017 tri dni preživeli na usposabljanju v Zagrebu na Hrvaškem, ki ga je organiziralo podjetje Robinson d.o.o. Organizirali so jima srečanje z vodstvom in predavatelji Prehrambeno biotehnološke fakultete v Zagrebu, kjer so se med njunim obiskom izjemno potrudili. Obiskali sta tudi slaščičarno Tri užitka v Zaboku in slaščičarno Cukeraj v Zagrebu.

Prehrambeno biotehnološka fakultet v Zagrebu se odlikuje s prijaznimi zaposlenimi in izjemno dobro opremljenimi laboratoriji, ki so jih predavateljicama razkazali predavatelji in asistenti. Med najbolje opremljene zagotovo sodi tehnološki laboratorij.

        

 

V Zagrebu zelo priznani slaščičarni Cukeraj sta predavateljici senzorično ocenili eno najpopularnejših hrvaških tort  Ledeni veter. Navdušila je tudi sadna rezina.

       

 

V slaščičarni Tri užitka v Zaboku so navdušili s ponudbo, prijazno sta predavateljici sprejela lastnica Štefica Gulija in njen sin Krešo, ki dobivata priznanja na različnih slaščičarskih tekmovanjih.