Po več kot enoletnem premoru zaradi negotovih razmer, povezanih s covid problematiko, so naše dijakinje ponovno opravljale svojo delovno prakso v tujini v okviru projekta Erasmus+ KA1. Daša Landeker in Nadia Kukovec sta namreč tri tedne preživele v Rovinju. Od 10. do 30. septembra 2021 smo jima v sodelovanju z našo partnersko Strukovno školo Evgena Kumičića Rovinj omogočili nepozabno mednarodno izkušnjo. Prve dni je bila z njima tudi učiteljica Dušanka Vrenčur, ki jima je olajšala začetek dela v tujini in jima pomagala vzpostaviti vsakodnevno rutino.

Za vsemi je pozitivna izkušnja dobrega sodelovanja med partnerskimi šolami. Dijakinji sta pridobili na poznavanju hrvaških tradicionalnih sladic in drugih jedi, spoznali sta nove prijatelje in uživali v jesenskem utripu čudovitega Rovinja.

Sami sta o svoji izkušnji zapisali:

Na potovanje sva se odpravili 10. 9. 2021, ob 8.00 zjutraj. Spremljala naju je učiteljica Dušanka Vrenčur. Ko smo prispele v Rovinj, nas je na avtobusni postaji čakal ravnatelj šole, ki nas je peljal do šole. Tam so nas sprejeli in pogostili s kosilom. Peljal nas je tudi do restavracije, kjer sva delali prva dva tedna. Ko smo prišle do apartmaja, smo se spoznale z gospo Melito. Prvi dan sva se zbudili ob 6.40, se oblekli, pripravili stvari in ob 7.20 že štartali proti glavni avtobusni postaji, saj sva na delo odhajali z avtobusom. Prvi dan sva bili negotovi, saj nisva vedeli, kako in kaj naju bodo sprejeli. A vse se je končalo tako, da je bilo vse osebje res zelo zelo prijazno. Vse so nama razkazali, razložili, vse je bilo super. Spoznali sva izdelavo mafinov, princesk, eklerjev, čašic, zavitkov, kolačev. Ko sva prišli z dela, sva odšli na kosilo in potem domov. Po počitku sva s profesorico odšle malo po mestu. Ko je profesorica odšla, sva v soboto, 19. 9. 2021, z vodičko odšle ogledat mesto. Ogledale smo si cerkev in še veliko drugih znamenitosti. 20. 9. sva začele s prakso v šoli. Spoznali sva veliko novih ljudi, pridobili veliko novih izkušenj, spoznale novo kulturo, hrano in njihov način življenja. Čeprav se tri tedne sliši dolgo, je minilo, kot bi rekel »keks«.