Delovno prakso so v okviru projekta Erasmus+ opravljale tudi naše dijakinje Ajla Okanović, Alina Martinčič in Mejrema Karić. Od 10. septembra do 1. oktobra 2021 so bile v Malinski na otoku Krk, kjer so v hotelu Malin pripravljale sladice in pomagale pri njihovem serviranju. Na pot jih je pospremila naša učiteljica Tina Pokrivač, ki je poskrbela za njihov prvi stik z namestitvijo in novim delovnim okoljem.

Dijakinje so so domov vrnile vesele in zadovoljne, bolj samozavestne in samostojne ter pripravljene na nove izzive svoje poklicne poti.

O doživljanju “Erasmus” izkušnje pa veliko pove njihov prispevek in izbrane fotografije.

Našo prakso v tujini smo začele oporavljati 11. 9.2021. Na otok Krk v mesto Malinska smo prišle 10. 9. 2021 z GoOpti. Z nami je prišla naša profesorica Tina Pokrivač in je preživela z nami naš prvi teden, ki nam je bil najhujši, ker smo se mogle navaditi na vse novo, na drugačen način življenja ter na drugačno kulturo. Prvi teden je res hitro minil in nas je žal naša profesorica mogla zapustiti in se vrniti nazaj v Slovenijo. Prakso smo opravljale v hotelu Malin. Najprej bi se zahvalile vsem, ki delajo v hotelu in posebaj šefu kuhinje Nazifu. Za vodjo slaščičark smo imele Tijano, ki je bila najboljša mentorica. Vsi so bili res ful prijazni in so lepo skrbili za nas in za to, da smo se počutile skoraj kot gostje. V prostem času smo hodile okrog po mestu in vsak dan spoznale nekaj novega.
Trije tedni so nam hitro minili in že zdaj zelo pogrešamo otok Krk.