V letošnjem šolskem letu smo zaključnim delom dijakov dali še posebno pozornost, saj je bila tokratna razstava zaključnih del, 11. 5. 2017, tudi tekmovalnega značaja.

Strokovna komisija v sestavi: predsednica Zdenka Masten, člani: Davorin Urih, Rosvita Arzenšek Pinter, Andrej Novak, Matjaž Žižek je pri ocenjevanju izdelkov upoštevala naslednje kriterije:

  • strokovnost, inovativnost, kreativnost,
  • skladnost barv, kompozicija izdelka, ornamentika,
  • predstavitev naloge, uporabna vrednost naloge.

Izmed vseh dijakov je največ točk dosegla naloga na temo VALENTINOVO, ki so jo izdelale dijakinje Mateja Lesjak, Petra Krajnc in Ines Markoja pod mentorstvom Veronike Krstanović. Poleg Schwardzwaldske višnjeve torte so pripravile še čajno pecivo (figaro rezine, valentinovi stekleni srčki, orehovi razpokančki) ter angleški, gosposki in marmorni kolač.

Drugo mesto je dosegla naloga na temo ROJSTNI DAN v izdelavi dijakinj Anje Šafarič, Mateje Rojko in Sabine Vogrinec pod mentorstvom Manje Perčič. Poleg ledene torte so izdelale še drobno čajno pecivo (krhko brizgano čajno pecivo, išlarji, nizozemsko čajno pecivo) ter mignone in polkrožno rezino iz okrasnega biskvita

Tretje mesto je dosegla naloga na temo POROKA v izdelavi dijakinj Sare Missia in Urške Tomčič pod mentorstvom Manje Perčič. Poleg poročne torte so spekle še drobno čajno pecivo (išlarji, limonini razpokančki, marcipan srčki) ter prekmursko in prleško gibanico.

Najboljšim dijakinjam čestitamo za uspešno izdelane zaključne naloge in predstavitve izdelkov!

Čestitke tudi vsem ostalim dijakom, ki so se pri svojem delu zelo potrudili ter pod vodstvom svojih mentorjev pripravili okusne in očem všečne izdelke.

IMG_7245[1] IMG_7247[1] IMG_7248[1]