V IC Piramida Maribor vsa leta uspešno vključujemo v sistem izobraževanja tudi odrasle udeležence. V januarju 2016 je pristopila k zaključnemu izpitu iz slaščičarstva tudi udeleženka izobraževnja odraslih ga. Katarina Volk. Z nami je delila svoje misli ob zaključku izobraževanja in fotografije svojih izdelkov. Mentorici izobraževanja praktičnega dela sta ga. Manja Perčič in ga. Veronika Krstanović. Katarini želimo uspešno strokovno pot in veliko novih, sladkih izzivov!
(AHG)
Misli Katarine:
“Že od nekdaj me je pritegnilo vse, kar je v povezavi s slaščičarstvom. Domača kuhinja je naenkrat postala premajhna, želja po strokovni izpopolnitvi pa vedno večja. Tako sem se odločila za izobraževanje na IC Piramida Maribor. Dvomi, kako poleg rednega študija usklajevati še obveznosti na šoli, so se izkazali za nepomembne, saj je pomoč, prilagodljivost izobraževanja in individualni pristop strokovno izobraženega kadra samo še potrdilo o pravi odločitvi. Vesela sem, da sem imela možnost del obvezne zunanje prakse opraviti v Medpodjetniškem izobraževalnem centru ICP Maribor in pridobiti neprecenljiva znanja s področja izdelovanja EKO izdelkov, unikatnih pralinejev, ustvarjanje izdelkov iz ajde in tatarske ajde pa je dobilo nove dimenzije. Omogočeno mi je bilo tudi, da sem pobližje spoznala koncept delovanja učne prodajalne – slaščičarne, kjer vso ustvarjanje pridobi še ekonomski vidik.
Vse, kar mi za zaključek ostane je, da se Vam zahvalim za to lepo izkušnjo in vso znanje, ki ga delite. Še kako bom pogrešala vonj po slaščicah, ki se vije po hodnikih šole, pa krike vedno nasmejanih dijakov.
Izobraževanje na šoli mi je odprlo veliko novih vrat in tako ponosna na pridobljeni poklic slaščičarke, krenem novim izzivom naproti.”
DSC_1128IMG_6629IMG_6627DSC_0041DSC_0010DSC_0117