V Medpodjetniškem izobraževalnem centru IC Piramida pripravljamo  naravoslovne dneve za osnovne šole. Pri izvedbi delavnice se prilagajamo željam učiteljev in učnim načrtom osnovnih šol.

Učenci osnovnih šol lahko pri nas spoznajo kako poteka delo v pravi pekarni in se tudi sami preizkusijo v pečenju pekovskega peciva. Spoznajo nove spretnosti in postopke kot so:  zamesitev, deljenje in okroglenje, oblikovanje testa v želeno obliko, polaganje oblikovanih kosov na pekače, vzhajanje oblikovanih kosov in pečenje slastnih pekovskih izdelkov, ki jih seveda tudi poskušajo in ocenjujejo.

V slaščičarski delavnici se lahko učenci preizkusijo v spretnostih izdelave sladic in dekoracije. Učitelji slaščičarstva jim bodo predstavili izdelave zdravih sladic iz surovin z domačega okolja.

Ker pa tudi v naših učnih delavnicah velja strog režim higiene, je vstop vanje brez zaščitne obleke prepovedan. Učenci naj imajo s sabo lastno zaščitno obleko (čisto belo majico in predpasnik), v katero se preoblečejo pred izvedbo delavnice.

Prispevek učenca za delavnico znaša 2 EUR. Minimalna cena za izvedbo delavnice je 50 EUR. V ceno je všteta tudi degustacija izdelkov. V času odprtih vrat šole, vas vljudno vabimo na brezplačne delavnice – Vesela jesen.

Vsem učencem in spremljevalcem želimo prijeten in poučen dan na naši šoli!

Kontakt: mic@icp-mb.si