Jesenski čas ni le čas krajših, hladnejših dni; je tudi čas, ko nas narava obdaruje z najslajšimi in hranilno najbogatejšimi plodovi. V tem času organizem z uživanjem hranilno bogate prehrane pripravljamo na večjo odpornost in krepimo zdravje za zimo

Slovenci znamo ceniti plodove, s katerimi nas obdarujejo gozdovi – ob gobah in različnih gozdnih sadežih imajo pomembno mesto v mesecu oktobru in novembru tudi kostanj.

Kostanj so več tisočletij uživali kot pomemben vir energije, danes pa največkrat pomenijo zgolj popestritev naših jedilnikov in prijetno druženje ob njihovem pečenju na prostem.

Ob natančnem pregledu hranilne sestave lahko kostanj uvrstimo v skupino živil, ki jim predpisujemo poseben pomen za krepitev in ohranjanje našega zdravja.

Več o kostanju in sladicah iz kostanja si lahko preberete na povezavi. Prispevek sta pripravili dr. Alenka Hmelak Gorenjak in Marija Horvat.