11. februarja 2025 smo na Izobraževalnem centru Piramida Maribor gostili prav poseben obisk. Ponovno so nas obiskali japonski mojstri izdelave ajdovih rezancev, ki so za dijake, zaposlene in zunanje obiskovalce pripravili izjemen prikaz svoje tradicionalne obrti.
Proces izdelave ajdovih rezancev ni le kuharska veščina, temveč prava mojstrovina, ki zahteva leta prakse in predanosti. Pokazali so posebne tehnike valjanja in rezanja testa, ki zagotavljajo značilno teksturo in okus pristnih japonskih ajdovih rezancev.
A prijateljstvo med japonskimi mojstri in Izobraževalnim centrom Piramida Maribor ni več zgolj povezano z izmenjavo znanja. Povezuje nas tudi skupna ljubezen do ajde in izdelkov iz nje. V naši učni prodajalni Ajda & Karamela tako s ponosom ponujamo različne ajdove dobrote, kot so ajdovi medenjaki, ajdova tatarska jabolčna torta in številni drugi izdelki.
Tako ohranjamo tradicijo in jo nadgrajujemo s sodobnimi pristopi.
Obisk japonskih mojstrov je bil navdihujoč in poučen ter je vse še dodatno spodbudil k raziskovanju novih možnosti uporabe ajde v kulinariki.