Gregor Gracer je svojo prakso v drugem letniku opravljal v hotelu Grand Muthu Golf Plaza Resort  na otoku Tenerife v Španiji. Praksa je potekala v okviru projekta Erasmus+ od julija do septembra 2017, s sredstvi Konzorcija skupnosti VSŠ Slovenije.  Po vrnitvi iz Španije je Gregor svoje vtise strnil takole:

“Zelo me veseli, da sem se odločil za opravljanje prakse v tujini, saj mi je le-ta prinesla veliko znanja in izkušenj, te pa se ne nanašajo le na delovne, ampak tudi na življenjske. Zraven vseh tujih kultur in ljudi različnih narodnosti, ki sem jih spoznal ter z njimi stkal vezi, sem spoznaval tudi njihovo kulinariko.

Kanarsko otočje je v svetu znano kot zelo priljubljena turistična destinacija zaradi svojih številnih čudežev, ki jih je ustvarila lava, prečudovitih plaž ter seveda čudovitega vremena. Vendar je otok Tenerife, na katerem sem bival,  še prav poseben, tudi zaradi zelo drastične vremenske raznolikosti na tako malem prostoru. Zanjo je kriv najvišji vrh Španije, to je vulkan Pico del Teide, ki leži na 3.718 m nadmorske višine in na katerem sem tudi bil.

Skratka moja izkušnja je bila enkratna. Moram tudi povedati, da v službi ni prihajalo do nikakršnih zapletov ali  konfliktov. Kar seješ, to žanješ, pravijo.”

   

   

   

   

   

                  

Gregor Gracer, Endrit Morina in Marko Keržan (z leve) so se po prihodu iz Španije fotografirali z mentorico praktičnega izobraževanja Silvo Hostnik