Študijsko leto 2021/22 smo s študenti 2. letnika popestrili že na začetku zimskega semestra, saj smo se v okviru seminarskih vaj udeležili  vinsko kulinaričnega dogodka v Mariboru, ki se je  odvijal v sklopu Festivala Stare trte Maribor.

Vinsko kulinarični dogodek Promenada okusov je potekal v soboto, 2. oktobra 2021, v slikovitem mestnem jedru Maribora. S kozarcem v roki smo se sprehodili od Hiše stare trte čez Glavni trg , po trgih in ulicah do Trga svobode ter  poskušali vrhunska vina štajerskih vinarjev. Sodelovalo je 25 priznanih štajerskih vinarjev, ki so na pokušino ponudili svoja najboljša vina. Za kulinariko je poskrbelo več priznanih mariborskih gostincev, ki so pripravili slastne mini obroke, od morskih jedi do kolačkov. Poskusili smo tudi oljčna olja z različnimi okusi ( s česnom, z limono, s pomarančo…) namaz iz bučnih semen, hladno stiskano bučno olje …

S študenti smo se na  prijetno sončno soboto družili med seboj, poklepetali z vinarji in poslušali njihovo razlago o postopku pridelave posameznih vrst vin in preprosto uživali.