Tudi letos so naši dijaki sodelovali na tekmovanju Ecotrophelia Slovenija Junior – predstavitev izdelkov je potekala 25. aprila 2024 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani.
Z IC Piramida Maribora sta sodelovali dve ekipi:
1. Lovro Škrabl in Aljaž Mavrič iz 5. letnika sta pod mentorstvom dr. Tine Perko pripravila pivo maronova moč, ki je izdelano iz 5 sestavin. Posebnost izdelka je dodan kostanj, ki prinese raznolike okusne note, barvno bogastvo ter dodatne hranilne snovi, ki lahko obogatijo končno pivo in ponudijo raznolikost okusov za pivske navdušence.
2. Špela Vičar Miche in Neli Tomažević iz 1. letnika sta pod mentorstvom Sandre Hozjan pripravili Vitacai kot skrbno pripravljen obrok, poln vitaminov in mineralov. Izdelku so namreč med drugim dodane sestavine, kot so morski mah, acai jagode in chia semena, zato vas bo napolnil z energijo za cel dan.
Obe ekipi sta odlično predstavili svoje izdelke.
Prav poseben uspeh pa sta dosegla Aljaž in Lovro – dobila sta namreč nagrado za pomembne veščine, ki jih vsak izmed nas potrebuje v delovnem okolju in, na katere so bili pozorni člani ocenjevalne komisije. Zato bosta z mentorico dr. Tino Perko obiskala podjetje Ljubljanske mlekarne, kjer bodo prejeli podeljeno nagrado.
Iskrene čestitke!