Dijakinje 2. letnika Tina Primožič, Doroteja Trep in Dženita Okanović so bile od 6. do 19. decembra 2021 na delovni praksi na Obrtnički školi Koprivnica. Prvih pet dni jih je spremljala tudi učiteljica pekarstva Mateja Gimpelj. Spoznavale so hrvaške tradicionalne sladice in pekovske izdelke, delile svoje znanje o slovenskih izdelkih, se potepale po Koprivnici in obiskale Varaždin. Vse omenjeno je potekalo v okviru projekta Erasmus+ KA1.

O svojem bivanju v Koprivnici so zapisale:

“V okviru projekta Erasmus smo dijakinje Tina Primožič 2. A, Doroteja Trep 2. B in Dženita Okanovič iz 2. B dobile možnost opravljanja prakse na Hrvaškem, in sicer v mestu Koprivnica. Tukaj smo bile 2 tedna. V šoli so nas zelo lepo sprejeli, tako šolski kolektiv kot vsi dijaki Obrtniške škole Koprivnica. Prakso smo prvi teden opravljale v dopoldanski smeni, drugi teden pa v popoldanski. Naučili smo se pripraviti torej zamesti, oblikovati ter speči pekarske in slaščičaske značilne jedi. Pri slaščičarjih smo pripravljali bregovsko pito, božične kolače, Milka torto, boem kocke… pri pekih pa ocvirkove pogačice, burek, koruzni kruh, rženi kruh… Imele smo možnost pripraviti nekaj po svoji želji, tako smo pri slaščičarjih pripravile breskvino torto z mascarpone kremo pri pekih pa mlečno pecivo. Šola nam je organizirala ogled mesta Koprivnica ter ogled Varaždina. Če povzamemo: smo preživele 14 nepozabnih dni, v katerih smo spoznali tudi nove prijatelje, s katerimi smo zabležile lepe trenutke.