22. avgusta 2017 je v organizaciji IC Piramida Maribor in v sodelovanju s Centrom RS za poklicno izobraževanje (CPI) potekala delavnica “Novosti v pekarstvu – nova tehnologija, optimizacija dela in aromatehnologija”. Pri izvedbi delavnice sta sodelovali podjetji Uršič pekarsko – konditorska oprema d.o.o. in CSM bakery Solutions. Po uvodnem pozdravu Davorina Urih, direktorja IC Piramida Maribor, in predavanju dr. Alenke Hmelak Gorenjak, vodje MIC-a, z naslovom “Označevanje hranilne vrednosti pekovskih izdelkov” je sledil zames, oblikovanje in peka izdelkov na bazi predtesta v učni pekovski delavnici. Nato so udeleženci prisluhnili predavanju Mojce Uršič Koritnik (Uršič d.o.o.) na temo “Aromatehnologija in prednosti uporabe predtesta v pekarstvu, predavanju Tatjane Robič na temo “Pražita” in predavanju Alenke Uršič “Varčevanje z energijo v pekarni”. Dogodek smo zaključili z degustacijo pečenih izdelkov in njihovim vrednotenjem. Udeleženci delavnice so našo šolo zapustili zelo zadovoljni, saj bodo lahko nova znanja s področja pekarstva koristno uporabili v praksi.