Francoska dijaka Clemence Guerin in Sylvain Gatard s partnerske šole MFR CFA ST MICHEL MONT MERCURE sta od 25. februarja do 17. marca 2019 na delovni praksi na IC Piramida Maribor v okviru projekta Erasmus+ KA1.

Prvi teden sta preživela v naših pekovskih in slaščičarskih delavnicah, kjer sta spoznala praktični pouk naših dijakov pod mentorstvom učiteljev Stanka Voriha in Silve Golob. Nato smo jih pospremili na delovno prakso v slaščičarno Ilich Maribor, kjer spoznavata slaščičarsko delo izven šolskega okolja.

Del Erasmus izmenjav pa je tudi spoznavanje kulturnega okolja in načina življenja v gostiteljski državi. Zato sta jih Ksenja in Barbara, dijakinji 4. letnika, ki junija 2019 tudi sami odhajata na Erasmus izmenjavo v Francijo, popeljali na ogled Maribora z ogledom Hiše Stare trte, Ljudskega vrta in ostalih mestnih zanimivosti. S koordinatorico Zdenko Kresnik sta si odpeljala bližnji Ptuj, kjer sta se sprehodila po starem mestnem jedru in obiskala grad, z našimi dijaki pa se bosta odpravila še na ogled Celja in obisk sejma Altermed.

Po njunih odzivih sodeč sta tukaj zelo zadovoljna in verjamemo, da bosta Maribor zapustila polna pozitivnih doživetij in vtisov.