IC Piramida Maribor je partner v projektu “How to build the organisational excellence in schools – Kako zgraditi organizacijsko odličnost v šolah”, akronim Excellent in VET, ki poteka v okviru programa Erasmus+ KA2. Sodelujemo s partnerskimi šolami in izobraževalnimi institucijami iz Litve, Latvije, Estonije in Bolgarije.

Glavni cilj projekta je izboljšati pristope vodenja kakovosti v ustanovah poklicnega izobraževanja in usposabljanja s spodbujanjem samoevalvacije in analiz ter izvajanje sprememb upravljanja z namenom zagotoviti trajnostno in stalno rast in rezultate med institucijami poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

Tokrat se je ekipa naše šole v sestavi: direktor Davorin Urih, vodja medpodjetniškega izobraževalnega centra dr. Alenka Hmelak Gorenjak in koordinatorica mednarodnih projektov mag. Zdenka Kresnik udeležila partnerskega srečanja v Sofii, kjer smo najprej pripravili prezentacijo o IC Piramida Maribor. Nato pa smo bili prisotni še na treningu aktivnosti z ogledi bolgarskih srednjih poklicnih šol v mestu Sofia, Plovdiv in Svoge.