Pa smo dočakali, aktivnost v okviru projekta »Blended teaching and learning in VET schools« (Kombinirane metode poučevanja/učenja v poklicnih šolah), tudi na IC Piramida Maribor!

Potekala je pod naslovom: “Quality education process and students’ performance” (Kakovostni izobraževalni proces in uspešnost dijakov) v času od 31. 5. do 2. 6. 2022. Gostili smo predstavnike vseh vključenih institucij v projektu (Latvija, Litva, Estonija, Grčija in Slovenija). Večina predavanj in delavnic je potekalo na šoli, izvajala sta jih prof. ddr. Ana Vovk in asist. Danijel Davidovič. Organizirali pa smo jih tudi izven šole. Udeleženci so spoznali: Mednarodni center za samooskrbo Dole, Vinsko klet Zlati grič, Srednjo šolo za oblikovanje Maribor ter Gimnazijo, elektro in pomorsko šola Piran.

Tuji udeleženci so bili navdušeni nad praktičnimi prikazi prof. ddr. Ane Vovk, nad čudovito naravo v Sloveniji in večerom druženja z glasbo. Vsi so pa tudi pohvalili organizacijo aktivnosti in dobro sodelujoč tim z željami za nadaljnja sodelovanja.

V organizaciji dogodka smo sodelovali: dr. Alenka Hmelak Gorenjak, mag. Zdenka Kresnik, Rebeka Lukačič in Davorin Urih.

       

Riga State Technical School coordinate Erasmus+

Strategic Partnership project “Blended teaching and learning in VET schools”,

 Co-funded by the Erasmus + Programme of the European Union