Ajda & Karamela

Učna prodajalna in slaščičarna

V naši učni prodajalni ponujamo izdelke, ki so nastali v učnih delavnicah IC Piramida kot proizvod učnega ali razvojnega procesa v:

 • pekovski delavnici
 • slaščičarski delavnici in
 • mesarski delavnici.

Vse izdelke lahko kupite dnevno sveže. Veseli bomo tudi vaših cenjenih naročil. Naročila za torte izdelane konec tedna sprejemamo do srede (do 13.00 ure).

Delovni čas

Odprto

od ponedeljka do petka: 7.30 – 17.00
sobota: 10.00 – 12.00 (za prevzem naročil)

nedelja: ZAPRTO

 

V času poletnih počitnic:

od ponedeljka do petka: 8.00 – 16.00

sobota: 10.00 – 12.00 (za prevzem naročil)

nedelja: ZAPRTO

 

 

 

Kavarna

Vzemite si čas za obisk v naši kavarni in ob dobri kavi ali čaju preizkusite tudi naše dobrote – pregrešno sladke ali bolj zdrave, manj sladke. Z veseljem vam jih predstavimo in postrežemo.

Pekovski izdelki

Pri  nas lahko izbirate in okušate različne vrste dnevno svežega kruha: beli, ržen, ovsen, koruzni, pirin, ajdov, polnozrnati, mlečniPosebnost je ajdov kruh z orehi, ki je lahko tudi samostojni prigrizek. Še posebej slastno je tudi naše pekovsko pecivo: žemljice, sirove štručke, pletenice z dodatki sezama ali maka in drugo. V zimskem času so priljubljeni sladki krofi z marelično marmelado.

Za posebne priložnosti lahko naročite pri nas slano pecivo: krhke palčke, posipane s sezamom in z lanom, slane preste in različno drugo slano pecivo.

V pekarni skrbimo tudi za asortima ekoloških izdelkov.

Slaščičarski izdelki

Slaščičarski izdelki nastajajo pod strokovnim nadzorom odličnih učiteljic slaščičarstva. Ponašamo se z najboljšim čajnim pecivom v mestu, različnimi okusnimi pitami in kolači. V slaščičarni lahko kupite ali dobite po naročilu tradicionalne slovenske potice vseh vrst: orehovo, makovo, pehtranovo in pravo prekmursko gibanico. Razen certificirane prekmurske gibanice lahko naročite tudi druge vrste gibanic (skutino in orehovo) in tradicionalno ocvirkovko.

Za vas pripravljamo torte za posebne priložnosti, unikatno dekorirane in vseh mer! Lahko pa si polepšate vikend ali običajen dan z mini torticami – klasičnih okusov in tudi posebnih, inovativnih.

Posebna pozornost je namenjena tudi bolj zdravim slaščicam – polnozrnatim in ekološkim izdelkom. Ajda je pomembna surovina tudi v slaščičarski delavnici, še posebej tatarska ajda.

Vabimo vas, da poskusite našo Ajdo & Karamelo!

Mesni izdelki

V mesarskih delavnicah poteka razsek in konfekcioniranje ekološko vzrejenega govejega mesa s pohorskih kmetij in izdelava poltrajnih in trajnih mesnih izdelkov.

V naši prodajalni lahko naročite mlado goveje meso živali, starosti do 2 let, vzrejenih na naravi prijazen, ekološki način na travnatih površinah Pohorja in Kozjaka. Živali se v vseh letnih časih gibljejo prosto, po neokrnjeni naravi, na travnikih, gnojenih samo z domačimi naravnimi gnojili. Prehranjujejo se s kakovostno krmo, pridelano na kmetijah na ekološki način, brez uporabe pesticidov. Vzreja poteka brez umetnih dodatkov, kot so antibiotiki, stimulatorji rasti, hormonski in sintetični dodatki ter gensko spremenjeni organizmi. Pridelava krme in reja na kmetijah sta pod stalnim strogim nadzorom neodvisnih pooblaščenih organizacij, kar zagotavlja kakovost in varnost mesa.

V prodajalni vas pričakujemo za nakup ali sprejem naročila svežega konfekcioniranega ekološkega mesa in mesnih izdelkov – poltrajnih in trajnih. Možno je tudi naročilo za mlete izdelke primerne za pečenje na grilu (čevapčiči, grill zrezki) in hrenovk iz ekološkega mesa.

Kontakt

02 320 86 07
02 320 86 08

prodajalna@icp-mb.si

Naslov: Park mladih 3, 2000 MARIBOR
(dostopnost tudi z avtom, vhod iz parkirišča ob Ljubljanski ulici)

Ime (obvezno)

Vaš eMail (obvezno)

Zadeva

Sporočilo

 • logo

  UČNA PRODAJALNA IN SLAŠČIČARNA

  AJDA & KARAMELA

  Park mladih 3, 2000 Maribor

  KONTAKT

  • prodajalna@icp-mb.si
  • 02 320 86 07
  • 02 320 86 08
 • Prilagodi prikaz