Študentje 2. letnika so 19.12. 2023 v okviru predmeta Trženje v živilstvu in prehrani zaključili projekt »GASTROGALA«. V okviru tega projekta sta nastali dve projektni nalogi, ki predstavljata poslovne rešitve za probleme, ki so jih študentje opazili v okolju. Projekt bazira na izbranih dveh idejah, ki predstavljata nadaljevanje in nadgradnjo lanskih poslovnih idej, katere so študenti že testirali skozi stroškovno plat in ekonomiko realizacije. Letos so se osredotočili na marketinški del realizacije poslovne ideje. Iskali so priložnosti vstopa na trg in ugotavljali, kako lahko s svojo zamislijo zgradijo prepoznavnosti v okolju.

Ob zaključku predstavitve sta Inja Bolko in Nina Cepec povedali naslednje:

“Skozi naš dogodek ‘GASTROGALA’ je vsaka predstavitev stremela k predstavitvi novih prehrambenih idej, ki prispevajo k bolj zdravemu načinu življenja. Reševanje  alergij in zmanjšanje vsebnosti sladkorja v živilskih izdelkih poudarjata našo predanost ustvarjanju pozitivnega vpliva na prehrambene izbire na trgu.

V duhu šolskega projekta smo pristopili k temu dogodku z željo po učenju, deljenju in izboljšanju. Ton je bil sodelovalen, podoben predstavitvi naših ugotovitev, ki nas vodijo na naši poti do znanja.

Naš končni cilj je prispevati zdrave alternative v prehrambni industriji, še posebej pa se osredotočati na potrebe tistih, ki se soočajo z alergijami ter tistih, ki želijo zmanjšati vnos sladkorja. Kreativnost in premišljenost, vložena v marketinško idejo, odražata duh celotnega projekta kot tudi izvedenega dogodka, vse z namenom ustvarjanja tržni prednosti v prehrambeni industriji.”

Predavateljica predmeta

dr. Vesna Trančar